Joshua kíváncsi, hogy Usyk mire képes nehézsúlyban; Usyk pedig Wilder övét akarja

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Joshua (22-1; 21 KO) a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok jelenleg azon dolgozik, hogy december 7-én visszaszerezze a júniusban elveszített világbajnoki címeit Andy Ruiz Jr-tól. De azért szemmel tartja a jelenlegi és jövőbeli riválisait is.

Eddie Hearn szerint Joshua nagyon kíváncsi rá, hogy sikerül Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) nehézsúlyú bemutatkozása szombaton. Hisz, ha minden a tervek szerint alakul a közeljövőben összecsaphat a két bunyós, akár már jövőre. Usyk cirkálósúlyban vitathatatlan bajnok lett, ennek köszönhetően pedig már azelőtt ő lett a WBO-nál nehézsúlyban a kötelező kihívó, hogy egyáltalán kipróbálta volna magát a királykategóriában. Azaz jelenleg Ruiz kötelező kihívója, de ha AJ visszaszerzi az öveit akkor az övé. Elviekben a jövő év első felében az IBF-nél kell kötelezően címet védenie az aktuális bajnoknak, majd a WBO-nál, azaz, ha AJ eléri célját, akár már a jövő év második felében sor kerülhet egy Joshua – Usyk meccsre.

Hearn szerint Joshua már akkor izgatott volt, amikor az ukrán bunyós bejelentette, hogy fellép nehézsúlyba, majd az ukrán is leszerződött a Matchroom Boxing-hoz, ami még könnyebbé teszi az összecsapás megszervezését.

Hearn elmondta, hogy akár már a jövő év végén jöhet a világbajnoki címmeccs Usyk-nak, de addig még kell egy-két meccs, hogy igazán próbára tegye magát ebben a súlycsoportban is. A promóter szerint nem valószínű, hogy a legnagyobb ütők közé fog tartozni nehézsúlyban, de a „hiányosságait” pótolni tudja a képességeivel.

Joshua korábban elismerően nyilatkozott Usyk-ról, elmondta, hogy igazán technikás és kemény bunyósnak tartja, aki nem ilyed meg senkitől, bárkivel hajlandó kiállni.

Usyk-ot egyébként megkérdezték, hogy Anthony Joshua, Deontay Wilder és Tyson Fury közül kivel szeretne megküzdeni. Az ukrán elmondta, hogy természetesen mindegyikükkel, de Wilder zöld öve, a WBC világbajnoki cím vonzza a leginkább. Wilder nemrég azt mondta, hogy egyáltalán nem tart Usyk-tól, mert szerinte túl kicsi és túl gyenge a nehézsúlyhoz, nem lenne egy nehéz ellenfél számára.

Komment