Adrienn húsvéti ajándéka nekünk

Amikor megtudtuk, hogy +81 Kg-ban Juhász Adrienn ellenfele a  romániai U22-es Európa bajnokságon a döntőben a hazai versenyző Ene Alina Gabrie lesz, nem igen voltak vérmes reményeink. Utólag már nagyon szégyellhetjük is azért magunkat, hogy azt mondtuk magunknak, hogy az ezüst is szépen fénylik.

A magyar kislányt nem foglalkoztatták az esélyek. Nem érdekelte, hogy mennyivel több meccs van ellenfele háta mögött. Nem zavarta, hogy a hazai pálya, mindig a hazai versenyző felé szokott lejteni. Nem foglalkozott azzal, hogy a közönség nagyobbik része hangosan és egyértelműen ellen szurkol itt. Ő felkészült nagyon a versenyre és bízott abban, hogy zavartalan, jó felkészülése elég lesz a sikerhez. Nyerni akart, mert nyerni jött ide.

Nagyon fegyelmezetten és éretten kezdte meg a párharcukat. Tudta, hogy nagyon fontos, hogy a védekezése végig megingathatatlanul stabil legyen. És ebből kellett határozott és pontos támadásokat vezetnie. Helyenként később már az is belefért a mérkőzésébe, hogy kifejezetten látványosan, a közönséget magas színvonalon bokszolva szórakoztassa. Nem volt kérdés, hogy ha ezt végig tudja vinni és nem néz bele egy elsöprő erejű ütésbe, akkor meg fogja nyerni a párharcot. Nagyot küzdött és nem veszítette el egyszer sem a fejét, mondjuk ki nagy örömmel, hogy kibokszolta ellenfelét a ringből. És amikor a bíró a végén az ő kezét emelte a magasba, még azok is megtapsolták a produkcióját, akik előtte nem neki szurkoltak. Nagyon szép volt ez és Juhász Adrien minden kétséget kizárva, megérdemelten lett itt Európa Bajnok.

Végül a magyar csapat mérlege az U22-es Európa bajnokságról, 2 bronzérem volt, amit Viglási Alexandrának és Tar Flórának köszönhettük és a végére Juhász Adriennek hála, meg lett az áhított aranyérem is. A férfiak szereplése miatt szomorúak lehetünk ugyan, de a lányokra viszont nagyon büszkék és általuk a magyar csapat szereplése elfogadhatóvá is vált, sőt, talán még annál is jobbnak.

Szép volt csajok, nagyon gratulálunk nektek és köszönjük az érmeket.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment