Októberre csúszhat a Wilder – Fury 3?

Kép: Tyson Fury – Deontay Wilder – PuzzlePix Fotóügynökség

A koronavírus miatt már így is nagyon sok mérkőzést elhalasztottak és ez a sors vár valószínűleg a nyárra tervezett mérkőzésekre is, ahogy a július 18-ra tervezett harmadik Wilder – Fury meccsre is. A meccsek elhalasztásának fő oka természetesen a járvány és mivel nem tudni mikor ér véget ezért bereklámozni sem tudják időben a meccseket, valamint a járvány miatt kialakuló gazdasági válság is hatással van. Hisz egy olyan időszakban, amikor az emberek ezrei veszítik el a munkájukat vagy épphogy újra munkába tudnak állni a járvány lecsengése után elég nehéz lenne elvárni tőlük, hogy 50-70 dollárt vagy akár még többet fizessenek egy-egy meccs megnézéséért.

Bár július közepe még azért messze van, de valószínűleg ezért is gondolja úgy Bob Arum, hogy októberig el kell halasztani a harmadik Wilder-Fury összecsapást. A promóter október 3-át nevezte meg új dátumnak, a helyszín pedig ismét Las Vegas.

Szerinte nincs értelme júliussal tervezni, hisz az ökölvívók nem tudnak edzeni, azt se tudják, hogy a rendezvény helyszíne mikor nyit ki újra, hogy a brit rajongók időben megtudnák-e szervezni az USA-ba utazást. Annyira bizonytalan még minden és számukra is új ez a helyzet. Ez az októberi dátum is egy optimista becslés, nem biztos még.

Ráadásul amerikai szakportálok szerint egyelőre nincs nagy érdeklődés az USA-ban egy harmadik meccsre a két bunyós között. A visszavágóra érthető módon nagy volt az érdeklődés, mert az első meccs döntetlennel végződött, ráadásul sokan vitatták ezt. A második meccsen viszont Fury egyértelmű győzelmet aratott Wilder felett. Így lehet, hogy még normál helyzetben sem hozna akkora nézettséget, mint szeretnék, nem még egy ilyen nehéz időszak után közvetlenül.

Komment