Saunders: Ha nem küzdhetek a Canelo – Golovkin meccs győztesével, akkor Daniel Jacobs jöhet

Fotó: Billy Joe Saunders (j) – Europress Fotóügynökség

A WBO középsúlyú világbajnoka, Billy Joe Saunders (26-0; 12 KO) úgy tűnik a korábbi meccs elhalasztási időszakán túl van és további címek gyűjtésére koncentrál. Saunders már többször hangoztatta, hogy meg akar küzdeni a Saul „Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin meccs győztesével, aki a WBA és a WBC középsúlyú világbajnoka lesz. Viszont ha ez a meccs nem jön össze akkor Daniel Jacobs-ot akarja. Jacobs (34-2; 29 KO) október 27-én fog megküzdeni az ukrán Sergiy Derevyanchenko-val az IBF megüresedett középsúlyú világbajnoki címéért. Ez az öv korábban ugye Golovkin birtokában volt, de a Canelo elleni visszavágó miatt Golovkin nem vállalta a Derevyanchenko (12-0; 10 KO) elleni kötelező címvédést így júniusban az IBF megfosztotta övétől és elrendelte a Jacobs – Derevyanchenko meccset a címért.

Saunders tehát mindenképp további öveket akar gyűjteni súlycsoportjában és ha nem jön össze a WBA és WBC övért a meccs akkor egyelőre beéri az IBF övvel is. A cím ugye októberig üresen áll, de úgy tűnik Saunders már elkönyvelte Jacobs győzelmét, mert úgy nyilatkozott, hogy vele akar megküzdeni.

A Saunders – Jacobs meccsnek van egy további feltétele, hisz Saunders is ringbe lép októberben. Neki az amerikai Demetrius Andrade (25-0; 16 KO) ellen kell megvédenie WBO övét. Tehát Saunders-nek és Jacobs-nak is győznie kell októberben ahhoz, hogy egy címegyesítő meccsre sor kerüljön közöttük. Korábban már volt szó kettejük összecsapásáról, de Jacobs szerint Saunders nem igazán akarta a meccset, de most az angol is hajlik rá, ha kell az USA-ba is hajlandó küzdeni, ahogy Andrade ellen is teszi.

Idén ősszel a középsúly mind a négy nagy világbajnoki címe terítékre kerül. Szeptember 15-én Golovkin WBA (Super) és WBC övét védheti meg Canelo ellen. Október 20-án pedig Saunders védi meg WBO övét Andrade ellen, október 27-én pedig Jacobs és Derevyanchenko között dől el, hogy ki lesz az IBF világbajnoka. Az is lehet, hogy gazdát cserélnek a világbajnoki címek és akkor Saunders minden számítása dugába dől.

Komment