Kovács Zoltán WBO övért megy Afrikába – VIDEÓ

Kovács Zoltán Namíbiában bunyózik április 20-án.
Fotó: Kovács Zoltán – BOX TV

A Felix Promotion fiatal bunyósa Kovács Zoltán (23-5-1; 7 KO) nagy lehetőség előtt áll. Április 20-án Namíbiában lép szorítóba egy helyi bunyós Jeremiah Nakathila (17-1; 13 KO) ellen. A tét pedig nem kisebb, mint a WBO új öve a Global öv és emellett, ami még fontosabb, hogy a nyertes a szervezet nagypehelysúlyú ranglistájának élére ugorhat. Ez pedig azt jelenti, hogy a győztes lehetőséget kaphat a közeljövőben egy világbajnoki címmérkőzésre. A mérkőzés kapcsán kérdeztük Kovács Zoltán edzőjét, Nagy Lajost és promóterét, Rácz Félixet.

Zoltán ellenfele, Nakathila egy jó mérlegű bunyós, mindössze egy veresége volt 17 győzelme mellett és ebből 13-at idő előtt fejezett be. 2017 óta a WBO Afrika-bajnoka és ezt a címét többször sikeresen megvédte. „Megnéztünk néhány videót róla, mint ahogy valószínűleg ő is a Zoliról. A WBO ranglistán jelenleg ő a harmadik. Úgy gondolom, hogy a hátsó kezére, a jobb kezére kell nagyon figyeljünk, mert elég nagy ütőnek tűnik. Ahogy láttam erre építi a bunyóját, de összességében hozható a mérkőzés. Én azt gondolom, ha nem lesz egy „lucky punch”, akkor Zoli megfogja verni.” – mondta el Nagy Lajos.

Jelenleg a japán Masayuki Ito a WBO nagypehelysúlyú világbajnoka, így az április 20-i meccs győztese ellene küzdhet majd a világbajnoki címért, akár még az idén. Ennek kapcsán Nagy Lajos elmondta, hogy eljött az ideje, hogy komoly megmérettetésben vegyen részt a Zoli, úgy érzi készen állnak akár már egy világbajnoki címmérkőzésre is, de most a namíbiai meccsre koncentrálnak, ezt az akadályt kell „megugrani”!

Rácz Félix véleményét a videóban láthatjátok:

Az április 20-i meccsen két kontinensbajnok fog összecsapni, Zoli a WBO korábbi Európa-bajnoka, Nakathila pedig a WBO jelenlegi Afrika-bajnoka. A tét nagy, ráadásul külföldön kell küzdenie érte Zolinak, de rutinja, képzettsége miatt joggal bízhatunk Zoli győzelmében.

Komment