Anthony Yarde: „Nem tudtak eleget ajánlani ahhoz, hogy félreálljak. Meg akarok küzdeni Kovalev-val!”

Fotó: Anthony Yarde – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Yarde (18-0; 17 KO) is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy ajánlatot tettek neki, hogy Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) ne vele küzdjön legközelebb, hanem Canelo-val. Azt mondja, hogy ő csak nevetett ezen az ajánlaton, ahogy azon is, hogy sokak szerint beijed és vissza fog lépni a meccstől.

Ahogy arról mi is beszámoltunk Sergey Kovalev-nak, nemsokkal azután, hogy visszaszerezte WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét Eleider Alvarez-től elrendelte a szervezet a kötelező címvédést. Nem más ellen, mint a WBO Interkontinentális bajnok Anthony Yarde ellen. A tárgyalások elég döcögősen haladtak, mert Kovalev mindenképp Oroszországba szerette volna vinni a meccset, végül ebbe is beleegyezett Yarde menedzsmentje és már úgy tűnt minden sínen van.

Már meg volt a helyszín és a dátum is, amikor a középsúlyú világbajnok Saul „Canelo” Alvarez bejelentkezett, hogy szeretne Kovalev ellen küzdeni a félnehézsúlyú világbajnoki övért. Úgy tűnt Kovalev is hajlik erre és elvileg hajlandók lettek volna „félrelépési pénzt” fizetni Yarde-nak, hogy elhalasszák a meccset későbbre. Végül azonban nem tudott időben megállapodni Canelo és az orosz csapata így ez a meccs egyelőre elmarad. De ahogy tegnap írtuk Canelo valószínűleg továbbra is szeretné ezt a harcot, mert megvárja a Kovalev-Yarde meccs végeredményét és csak utána dönt arról ki ellen bunyózik legközelebb.

Yarde elmondta, hogy nevetséges volt az ajánlat, amit azért kapott, hogy félreálljon. Először kevesebbet, majd következőre már azt az összeget ajánlották neki, amit a világbajnoki címmeccsért kap. De miért állna félre, ha ezért a pénzért megküzdhet a világbajnoki címért és teljesülhet az álma, hogy világbajnok legyen. Azt mondta, hogy duplázzák vagy triplázzák meg az ajánlatot és akkor talán félreáll, de erre végül nem került sor. De amúgy sem a pénz a legfontosabb számára, világbajnok akar lenni. Az sem zavarja, ha ezért Oroszországig kell mennie.

Yarde szerint sokan még mindig nem hiszik el, hogy hajlandó Oroszországban küzdeni Kovalev ellen. Sok károgó szerint visszalép majd az utolsó percben, de neki esze ágában sincs.

„Senki nem ment még Oroszországba, hogy egy olyan kaliberű bunyóssal küzdjön, mint Kovalev. Sokan aggódnak és nem tudják elhinni, hogy tényleg megcsinálom. Néhány azt hiszik, hogy majd visszalépek. Láttam olyan kommenteket, hogy ez csak egy jó reklámfogás, de csak nevetek rajtuk. Nem értik. Tényleg nem értik, hogy rengeteg pénzt ajánlottak, hogy ne harcoljak ezzel a fickóval, az emberek 90%-a elfogadta volna ezt az ajánlatot. Letérdeltek volna és megköszönték volna. Én a karrierem nézem, ez az én világbajnoki címem és most akarom!”

Valóban sokat lehetett arról olvasni, hogy Yarde-nak még túl korai ez a meccs, nincs még elég rutinja és arról is, hogy be fog ijedni és visszalép. Már csak nagyjából két hét van hátra a meccsig és úgy tűnik nem fog visszalépni, nagyon elszánt és lássuk be, a többi félnehézsúlyú világbajnok bunyós sem lenne könnyebb falat számára, mint Kovalev.

Komment