Wilder: „Fury még nem bajnok, egy zombi voltam akkor este!”

Fotó: Deontay Wilder – Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Deontay Wilder a február 22-i Tyson Fury-tól elszenvedett vereség után tett néhány érdekes nyilatkozatot hülyébbnél hülyébb kifogásokkal, hogy mik okozták a vereségét. Azóta eltelt pár hét és nyilván ő is átgondolta a történteket és most már más megközelítésből beszél a vereségéről.

Egy szerdai interjúban elismerte, hogy az a Wilder, akit februárban a szorítóba láttak a rajongók, az nem az igazi volt. Nem tudja, hogy mi volt a baj, vagyis inkább nem akar az okokról beszélni, de ahogy fogalmazott az egy „zombi” volt, nem a Bronz Bombázó, aki Fury-val szembe nézett. Már az első gongszótól érezte, hogy nincs minden rendben és szerinte, aki kicsit is ért a bokszhoz vagy látta már őt bunyózni, az látta ezt.

Ráadásul, mint kiderült még a karja is megsérült, amit meg is műtöttek. A bal bicepszét kellett megoperálni, nagyjából május közepéig – végéig pihentetnie kell. Így, ha nem lenne a koronavírus járvány valószínűleg, akkor sem lehetett volna júliusban megtartani a harmadik meccset. Amit egyébként nagyon vár, eszébe sincs félreállni, hogy Fury Joshua-val küzdhessen. Szerinte most 1-1-re állnak a „Cigány királlyal”, mert az első meccset ő nyerte csak elvették tőle.

„Még nincs vége. Én nem látom Fury-t bajnokként. Ő még nem bajnok, még van egy harcunk hátra és alig várom, hogy a világnak a legjobb Deontay Wilder-t mutathassam meg. Azok az emberek, akik ismerik az ökölvívást tudják, hogy aznap este nem Deontay Wilder voltam. Aznap este egy zombi voltam… nem voltam önmagam, úgy éreztem magam, mint egy zombi. … Valami nem volt rendben.” – mondta Wilder.

Most pihen és jól érzi magát, van ideje átgondolni a dolgokat és sok mindenen változtatni akar. Első sorban „kigazolni maga körül a gyomot”. Sokan veszik körül olyanok, akik érdekből vannak mellette és őket el akarja távolítani. Emellett sok hasznos tanácsot kapott George Foreman-től és szívesen találkozna vele, hogy még többet beszélgessenek. Tanulni akar a hibáiból és kijavítani azokat. Ígéri, hogy újra ő lesz a WBC nehézsúlyú világbajnoka.

Komment