Andy Ruiz Jr. Canelo edzőjével folytatná

Fotó: Andy Ruiz Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

Azok után, hogy Andy Ruiz Jr. a tavaly decemberi visszavágón vereséget szenvedett Anthony Joshua-tól és elveszítette nem sokkal korábban szerzett világbajnoki öveit, az edzőjétől is megvált. Ruiz elismerte a vereség után, hogy az ő hibája, hogy kikapott és elhanyagolta az edzést, nem Manny Robles-é valami mégsem stimmelt kettejük között. Bár Ruiz felnőtt férfi nem foghatja állandóan a kezét az edzője, nem kényszerítheti edzésre, de úgy tűnik az egymás iránti bizalom vagy tisztelet hiányzott, ha nem tudott hatni rá.

Azóta több név is felmerült, hogy kikkel folytatná Ruiz, de biztosat még nem jelentettek be. Most Ruiz azt nyilatkozta, hogy szívesen dolgozna a továbbiakban Canelo edzőjével, Eddy Reynoso-val, aki Canelo mellett számos más jó bunyóst is edz, például a fiatal Ryan Garcia-t is.

Ruiz célja, hogy harmadjára is megküzdjön Joshua-val és visszaszerezze az öveit. Erre persze várnia kéne, de egy-két éven belül újra küzdhetne világbajnoki címért. A WBC elnöke szerint náluk is jó esélye van Ruiz-nak egy címmeccsre, amennyiben komolyan veszi a felkészülést és a soron következő meccseit megnyeri.

Ruiz-nak a legnagyobb ellensége az étkezése és az akaratereje. Tehetségnek, erőnek és tudásnak nincsen híján, de akaratereje már annál kevesebb van. Az első Joshua meccs után jókat viccelt ő is azzal, hogy Snickers evéssel is letudta győzni a bajnokot, de ugyanígy ki is tudott tőle kapni a visszavágón. Mondjuk a visszavágó előtt a bulizást is túlzásba vitte. Fejébe szállt a siker és többet foglalkozott az ünnepléssel, mint az edzéssel. Minden bunyósnak szüksége van egy olyan edzőre, aki nemcsak szakmailag van a toppon, de mentálisan is tudja segíteni és jól működik közöttük az összhang. Talán Reynoso-ban megtalálhatná, amit keres.

Reynoso is szívesen vállalná az első mexikói nehézsúlyú világbajnok felkészítését, amennyiben elég fegyelmezett lesz és végrehajtja a parancsait. Azt mondta, hogy megtiszteltetés lenne edzeni őt.

Komment