Tony Bellew: Könnyebb lenne Fury-t megverni, mint Usyk-ot

Fotó: Tony Bellew – Europress Fotóügynökség

Tony Bellew (30-2-1; 20 KO), korábbi cirkálósúlyú világbajnok is élenjár a közösségi médián keresztüli kihívásokban. Miután májusban másodjára is legyőzte David Haye-t egy egész szép kis listát sorolt fel, hogy kik ellen szeretne megküzdeni, például a már visszavonult Andre Ward, a WBC félnehézsúlyú világbajnok Adonis Stevenson, a korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury vagy épp a WBSS cirkálósúlyú győztese (azóta már tudjuk, hogy Oleksandr Usyk nyerte). A lista tartalmazott reális és kevésbé reális ellenfeleket is, de úgy tűnik, hogy a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka Oleksandr Usyk lesz a befutó.

Usyk (15-0; 11 KO) miután július 21-én legyőzte Murat Gassiev-et és megszerezte mind a négy nagy szervezet cirkálósúlyú világbajnoki övét kihívta Tony Bellew-t, aki áll elébe. Időközben már elvileg abban is megegyeztek, hogy cirkálósúlyban lesz a mérkőzés és még idén novemberben. Bellew karrierje lassan a végéhez ér és érthető okokból számára az elismerést és nem mellesleg a sok pénzt hozó mérkőzés/ek lehetnek érdekesek. Korábban Bellew edzője azt nyilatkozta, hogy vélhetően az Usyk elleni meccs lesz az utolsó a Liverpool-i bunyós számára. Bellew-ban azért továbbra is ott motoszkál a gondolat, hogy megküzdjön Tyson Fury-val. Korábban már kihívta Fury-t, de ő annyival lerendezte a kérdést, hogy hiába nehézsúlyban bunyózik Bellew, túl kicsi számára (majd kiállt a cirkálósúlyú Sefer Seferi-vel 🙂 ).

Tyson Fury (26-0; 19 KO) jelenleg az augusztus 18-i, Francesco Pianeta elleni küzdelemre készül, illetve zajlanak a tárgyalások egy decemberi Deontay Wilder, WBC nehézsúlyú világbajnok elleni meccsről. Nem valószínű, hogy egy Bellew elleni meccs a közeli terveiben szerepelne, de azért Bellew megint kicsit odaszúrt Fury-nak, hátha sikerül kiugrasztani a nyulat a bokorból. Bellew azt mondta honfitársáról, hogy sokkal könnyebb lenne legyőznie Fury-t, mint Usyk-ot.

Bellew két potenciális ellenfeleként említi Fury-t és Usyk-ot. Úgy véli, ha Usyk lesz a következő, akkor az a meccs lesz profi karrierje utolsó összecsapása, mert az minden bizonnyal nagyon kemény csata lesz. Viszont, ha Fury lenne a következő, akkor még simán beleférne még egy meccs, mert nem lenne olyan kemény számára, mint az ukrán, de abban biztos, hogy Fury-t megverné.

Bellew okfejtésének nincs sok rációja, hiszen a közelben sincs egy Fury elleni meccs, leginkább csak egy kis kötekedés az oka, illetve talán kicsit sérti a büszkeségét, hogy nem akart kiállni vele Fury. Az Usyk elleni meccsre sokkal több esély van, hisz azt mindkét bunyós és a promóterek is akarják, illetve érthető okokból Fury-nak fontosabb Wilder és a világbajnoki címe, mint Bellew.

Komment