Rutinos ellenfelek várják a Felix Promotion ökölvívóit, Darmos revansot vehet Tóth Tomiért

Fotó: Felix Promotion

A Felix Promotion által szervezett Magyar Ring Gála következő helyszíne Szentesen lesz, a Dr. Papp László Sportcsarnokban. A május 11-i gálát a M4 Sport csatorna élőben is közvetíti majd este 21:45-től. Korábban több alkalommal is rendeztek már sikeres ökölvívó gálát Szentesen, reméljük ez alkalommal is teltház fogadja majd az ökölvívókat.

A gálán a Felix Promotion hat bunyósa is részt vesz, a főmérkőzést a WBO Interkontinentális cirkálósúlyú bajnoka Szellő Imre (20-0; 12 KO) fogja vívni a venezuelai Williams Ocando (18-5; 16 KO) ellenében. Szellőnek Szentes szinte hazai pálya, több alkalommal lépett már itt ringbe profi mérkőzésen és a cirkálósúlyú magyar bajnoki címét is itt szerezte meg 2014-ben Bozai Gyula ellen. Szellő edzője, Bertók Róbert is szentesi, így nagyon sok időt töltenek itt együtt. Imre legutóbb februárban lépett ringbe, akkor egyhangú pontozással győzte le Denis Grachev-et. Veretlen bajnokunk mostani ellenfele a 29 éves Ocando lesz, akinek ugyan nem hibátlan a mérlege, de a kiütési aránya figyelemre méltó. 18 győztes mérkőzésből 16-ot kiütéssel fejezett be, bár vereségeinél is hasonló az arány, 5 vesztes mérkőzésből 4-et szenvedett el kiütéssel.

Szintén kötelek közé lép a cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József (9-2-2; 8 KO) is. Darmos legutóbb április 13-án lépett ringbe a nagyváradi gálán, akkor TKO-val verte bosnyák ellenfelét. Most az ellen a grúz Giorgi Tevdorashvili (28-25-4; 17 KO) ellen fog küzdeni, aki a legutóbbi Felix gálán egyhangú pontozással verte meg Tóth „Barbár” Tamást. A grúz kellemetlen, sokszor szabálytalan stílusa nehéz helyzet elé állíthatja Darmost, de ha tanul Tóth hibáiból győztesen kerülhet ki a mérkőzésből.

Pénteken végre újra a ringben láthatjuk a középsúlyú Harcsa Norbertet (8-1-0; 1 KO). Norbi közel egy év kihagyás után lép újra szorítóba. A tavaly júniusi, Bacskai Balázs elleni veresége után úgy döntött, hogy abbahagyja a profi ökölvívást, de néhány hónap pihenő után újult erővel tért vissza a bokszterembe. Új edzőjével Pintye Szabolccsal készül pénteki visszatérésére, ahol egy veterán lengyel bunyós lesz az ellenfele. Mariusz Biskupski (23-46-2; 8 KO), aki már 72. alkalommal fog ringbe lépni, legutóbbi két mérkőzésén kiütéssel veszített. A lengyel mérlege nem épp irigylésre méltó, de felhozó embernek tökéletes lesz Norbi számára, aki reméli, hogy egy látványos és jó meccset tud vívni. Norbi tervei között szerepel egy Európa-bajnoki cím megszerzése, és hogy a világranglistán minél előkelőbb helyet foglalhasson el, de egy Bacskai elleni visszavágó is az elsődleges céljai között van.

Egy másik sikeres visszatérő ökölvívót is köszönthetünk pénteken, Kovács Zoltán (20-5-1; 6 KO) korábbi WBO Európa-bajnok lép újra ringbe végre. Zoltán ugyan nem vonult vissza az ökölvívástól, de tavaly júniusban láthattuk őt utoljára mérkőzésen. Zoli is egy grúz ellenfelet kapott, a mindössze 18 éves, de meglepően rutinos, ráadásul balkezes Achiko Odikadze-t (18-7-1; 7 KO).

A volt WBO Ifjúsági bajnok Egedi Renátót (12-1-2; 6 KO) is láthatjuk szombaton, ő is grúz ellenfelet kapott Giorgi Gujejiani (10-9-2; 7 KO) személyében. A grúz bunyóst láthattuk a legutóbbi, nagyváradi gálán is, akkor a román Flavius Biea-tól kapott ki egyhangú pontozással. Renátó februárban lépett utoljára ringbe, akkor Krammerstodter Márkot verte meg, és szerezte meg a nagyközépsúlyú magyar bajnoki címet. Pénteken egy nyolc menetes középsúlyú összecsapáson láthatjuk majd a két bunyóst.

A nemrégiben profinak állt Hegyi Barnabás (1-0; 1 KO) második profi mérkőzésén lép szorítóba a gálán. Ellenfele a szentesi Duka Krisztián (3-11; 0 KO) lesz egy négy menetre kiírt mérkőzésen. Barnabás április 13-án, Nagyváradon debütált a profik között, akkor az első menetben győzött TKO-val.

Komment