Paul Malignaggi vereséggel kezdte és fejezte be csupaszöklű karrierjét

Fotó: Paul Malignaggi – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábban kisváltó- és váltósúlyban is világbajnoki címig jutó Paul Malignaggi 2017-ben hagyta abba profi ökölvívó pályafutását. Azóta többnyire szakkommentátorként lehetett hallani róla, de idén tavasszal bejelentette, hogy kipróbálja magát csupaszöklű bunyóban is és leszerződött a BKFC (Bare Knuckle Fighting Championship) sorozathoz. Az első meccsére pedig tegnap került sor az MMA-harcos Artem Lobov ellen öt menetben.

A meccset kemény trash talk előzte meg, a sajtóeseményeken többször is összebalhéztak. Malignaggi egy alkalommal például leköpte ellenfelét, majd kómát ígért neki és így tovább. A végén már mindketten azt ígérték, hogy kivégzik egymást a ringben. Kivégzés ugyan nem volt, sőt még KO-s győzelem sem, de a csatát Lobov nyerte meg szoros, de egyhangú pontozással (mindhárom pontozónál 48-47).

Malignaggi azt nyilatkozta a meccs után, hogy úgy érzi ő nyerte a meccset és a második menetben valószínűleg eltört a keze. Úgy tűnik ennyi kirándulás elég is volt a korábbi világbajnoknak, mert nem folytatja csupaszöklű karrierjét, ez volt az első és egyben utolsó meccse a csupaszöklű bunyósok között.

Komment