Áll a bál Albániában: meghalt egy bunyós a ringben, aki unokatestvére versenyengedélyét használva lépett szorítóba

Szombaton az albániai Shkodër-ben tartottak egy profi bokszgálát, ami egy sajnálatos eseménynek köszönhetően nemzetközi sajtóvisszhangot kapott. Egy helyi bunyós, Ardit Murja (4-1; 2 KO) pehelysúlyban lépett szorítóba elvileg a bolgár Isus Velichkov ellen. A meccs kezdete után nem sokkal azonban „Velichkov” sajnálatos módon elhunyt, szinte még ütést sem kapott, mikor meginogtak a lábai és összerogyott. Az azonnali orvosi segítség ellenére sem tudtak segíteni rajta.

Az első hírek még erről szóltak, majd jött a „csavar”. Kiderült, hogy nem Isus Velichkov volt a szorítóban, hanem Boris Stanchov. A legfrissebb hírekből pedig kiderült, hogy Stanchov Velichkov unokatestvére volt, aki állítólag már legalább egy éve használta rokona versenyengedélyét. Az, hogy ez, hogy történhetett meg nem lehet tudni, egy biztos, hogy a különböző bizottságok nem végeztek alapos munkát, mert állítólag a két unokatestvér külsőre egyáltalán nem hasonlít. Vagy egyáltalán nem ellenőrizték a személyazonosságát vagy talán azok a papírjai is hamisak voltak. Egy biztos, hogy ez a meccs Stanchov életébe került, a halálhír sajnos igaz. A halál oka egyelőre még nem tisztázott.

Az eset miatt vizsgálat indult, amire szükség is van, hisz úgy tűnik nem voltak elég alaposak a szervezők és az eseményt felügyelők, ami egy ember életébe került. Egyébiránt a gálán több magyar ökölvívó is részt vett.

Komment