Fury pontozással, Frampton kiütéssel győzött

Fotó: Tyson Fury – Europress Fotóügynökség

Tegnap este Belfastban lépett kötelek közé a WBO pehelysúlyú interim bajnoka, Carl Frampton és a britek nagyszájú nehézsúlyú bunyósa Tyson Fury is és ahogy arra számítani lehetett mindketten győztek.

A gála főmérkőzését a 31 éves belfasti bunyós, Carl Frampton (26-1; 15 KO) vívta az ausztrál Luke Jackson (16-1;7 KO) ellen, hogy megvédje interim WBO pehelysúlyú övét. Frampton viszonylag könnyen teljesítette a feladatát, végig ő irányította a mérkőzést. A 8. menetben padlóra is küldte idáig veretlen ellenfelét, majd Jackson csapata a 9. menetben be is dobta a törölközőt és gyakorlatilag TKO-val győzött a belfasti sztár. Ezzel a győzelemmel akár még az idén össze jöhet az IBF pehelysúlyú bajnok Josh Warrington elleni meccs. Ahogy Frampton prómótere, Frank Warrren fogalmazott korábban egy Warrington elleni meccs igazi csúcsesemény lenne a szigetországban.

Tyson Fury (27-0, 19 KO) a korábbi nehézsúlyú világbajnok is hozta a kötelezőt. Tőle is mindenki győzelmet várt és teljesítette is a feladatát, bár korábbi ígéretét nem tartotta be és nem ütötte ki Francesco Pianeta-t (35-5-1; 21 KO), de 100-90-es pontozással legyőzte ellenfelét. A szabályok szerint most csak a vezetőbíró pontozott és a 100-90-es győzelem azt jelenti, hogy Fury minden menetet egyértelműen megnyert. A mérkőzés elég egyoldalú volt, természetesen Fury fölénnyel, de sokkal inkább hasonlított egy bokszmérkőzésre, mint a június Seferi elleni meccse Fury-nak. Fury számára ez a meccs csak egy lépcsőfok volt az év végi Deontay Wilder elleni meccshez, ahol akár a WBC világbajnoka is lehet a brit. Ez az a világbajnoki cím, amit korábban Fury még nem szerzett meg így, ha győz minden a négy nagy szervezet övéből lesz neki, igaz nem egy időben. A Wilder elleni meccs, már szinte biztos, a hírek szerint hétfőn egy sajtótájékoztató keretén belül be is jelentik és még az év végén sort kerítenek rá az USA-ban. Nem hivatalos információk szerint november 17-én Las Vegasban kerülhet sor a meccsre. A meccs után Wilder fel is ment a ringbe, balhé most ugyan nem volt, kicsit fotózkodtak és megerősítette, amit eddig is mindenki sejtett: „Készen állunk. Ez a harc meg fog történni, ez már hivatalos. A legjobb fog harcolni a legjobbal!” Természetesen mindketten kiütést ígérnek, egy biztos, hogy izgalmas meccsre számíthatunk.

Komment