Spence terve: kiütni Porter-t, egyesíteni a váltósúlyú címeket aztán jöhet akár Canelo is

Fotó: Shawn Porter – Errol Spence Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

A veretlen váltósúlyú IBF világbajnok Errol Spence Jr. (25-0; 21 KO) most szombaton csap össze a WBC váltósúlyú világbajnok Shawn Porter-rel (30-2-1; 17 KO). Igazán izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, természetesen mindkét bunyós kiütést ígér és mindkettőjüknek az a célja, hogy egyesítse a váltósúlyú világbajnoki öveket. Az esélyeket illetően megoszlanak a vélemények, de a többség Spence-re teszi le a voksát, ugyanakkor abban elég egységesek a vélemények, hogy nagyon kemény csata lesz ez mindkét bunyósnak.

Érdekesség, hogy Porter 2013. decembere és 2014. augusztusa között birtokolta az IBF övet, Kell Brook vette el tőle. Majd Kell Brook-tól Errol Spence Jr. vette el. Így, ha győz Porter, az IBF régi-új világbajnoka lehet.

Ahogy írtuk közös céljuk, hogy a súlycsoportjuk vitathatatlan bajnokai legyenek, szombati győzelmük esetén pedig mindketten a WBA Super váltósúlyú világbajnok Manny Pacquiao-t szeretnék következő ellenfelüknek. Ez logikus lépés, hisz mindhárman a PBC bunyósai, így a Pac Man elleni meccset könnyebb lesz összehozni, mint a WBO világbajnok Terence Crawford elleni meccset. Pacquiao egyébként Spence győzelmére voksolt, szerinte nagyon jó és szoros meccs lesz, de Spence fog nyerni pontozással.

Hosszútávú terveit illetően mondott egy érdekességet is Spence, szeretne középsúlyban küzdeni Saul „Canelo” Alvarez ellen. Szerinte meg tudná verni a mexikói világbajnokot, aki épp arra készül, hogy negyedik súlycsoportjában, félnehézsúlyban is világbajnoki címet szerezzen. Szerinte Canelo nagyon jó bunyós, nem a leggyorsabb, de pontos, viszont hamar elfárad. Szerinte ez egy nagyon jó meccs lenne.

Komment