Klasz Árpira újabb kemény meccs vár, az EBU Európa-bajnoka lehet

Klasz Árpi profi ökölvívó.
Fotó: Klasz Árpi – BOX TV

Komoly mérföldkőhöz érkezett a kiváló nagyközépsúlyú ökölvívó Klasz Árpád (11-0; 10 KO) pályafutása. Márciusban itthon bokszolhat a legrangosabb európai bokszszervezet, a European Boxing Union Európa-bajnoki övéért. A szervezet és a cím rangját jól mutatja, hogy korábban olyan nagy nevek is birtokolták, (a teljesség igénye nélkül) mint például Lennox Lewis és a Klitschko testvérek nehézsúlyban; Árpi súlyában nagyközépsúlyban a korábbi WBA Super bajnok George Groves és a jelenlegi WBA Super bajnok Callum Smith. Magyar ökölvívók közül pedig nem kisebb nevek, mint a legendás Papp László középsúlyban vagy például Kovács István pehelysúlyban.

A tervek szerint március 28-án lép majd szorítóba Árpi a rutinos fehérorosz Siarhei Khamitski (32-19-3; 14 KO) ellen. Ráadásul Belinszky Krisztina nagyszerű menedzseri munkájának köszönhetően hazai közönség előtt, amiért kimondottan hálás Árpi. Elmondta, hogy sokat köszönhet neki és le a kalappal előtte.

Khamitski egy sokat próbált bunyós, aki több nagy szervezet bajnoki övéért küzdött már és jópárat meg is szerzett. Például a WBO Kontinentális bajnoki címét, az IBF Nemzetközi bajnoki címét, de küzdött például a WBA interim világbajnoki címéért is.

Árpi tavaly októberben szerezte meg az UBO Nemzetközi bajnoki címét nagyközépsúlyban, de egy rövid pihenő után máris edzésbe állt, hogy egy újabb és még rangosabb címet gyűjthessen be, erről kérdeztük Árpit.

„Ez egy nagyon komoly megmérettetés lesz, egy nagyon komoly címért. Komoly célokat tűztem ki magam elé és ez a következő lépcsőfok, ha itt nyerek remélhetőleg legközelebb már valamelyik nagy szervezet Interkontinentális bajnoki címéért küzdhetek. Már decemberben elkezdtem a felkészülést, az ünnepeket is végig edzettem, teljes mértékben az edzésre koncentrálok.

A felkészülésemet Berki Ferenc irányítja, akivel úgy érzem sikerült megtalálni a közös hangot. Egy új és modern edzésmódszerrel készít fel és úgy gondolom, hogy ezen a meccsen magasan a legjobb formámat tudom majd hozni. Nagyon jó hangulatban telnek az edzések, amik kőkemények, de már most érzem a hatását. Fizikálisan és mentálisan is nagyon jó formában vagyok, az erőnlét mellett nagy hangsúlyt fektetünk a taktikai felkészülésre is. Az erőnlétemmel eddig sem volt gond, de fejben már most sokkal erősebbnek érzem magam.

Ellenfelem a fehérorosz Siarhei Khamitski lesz, aki nagyon nagy nevek ellen bunyózott már és komoly címeket gyűjtött be. Ha őt legyőzőm, márpedig le fogom győzni akkor sokat léphetek előre a ranglistán. A legutóbbi meccsemen megmutattam, hogy végig tudok bunyózni 10 menetet is, ha kell, de most meg fogom ragadni az első lehetőséget és ki fogom ütni mielőbb! Nem fog végig menni a mérkőzés, a 4-5. menet környékére saccolom a végét, felőrlöm addigra a fehéroroszt.

Ki szeretnék emelni még egy embert. Külön köszönet egy nagyon kedves barátomnak, Molnár Richárdnak, aki lehetővé teszi, hogy ez a gála létrejöjjön, az ő támogatása nélkül nem küzdhetnék itthon ezért az övért. Ezúton is szeretném neki nagyon szépen megköszönni!”

A gála különlegessége, hogy a sokak által ismert és szeretett Kovács „Pikk-Pakk” Gyula is szorítóba lép. Az ő neve mindig garancia egy jó meccsre és ahogy a beceneve is mutatja általában nem tölt sok időt a ringben egy-egy meccsen, „pikk-pakk” végezni szokott az ellenfeleivel.

Komment