Kis Máté megvédte magyar bajnoki címét, Bacskai és Hegyi továbbra is veretlen

Kis Máté – Baranyi Richárd

A tegnap este folyamán megkezdődött az őszi szezon a Magyar Ring Gála sorozatban. Budakalászon, telt házas közönség előtt, nagyon jó hangulatban léptek szorítóba a Felix Promotion bunyósai, a főszerepben Kis Mátéval (12-0-2; 9 KO) és Baranyi Richárddal (19-4; 13 KO). Az est főmérkőzését a két bunyós vívta a félnehézsúlyú magyar bajnoki címért. A két fiú már második alkalommal nézett farkasszemet egymással. Első mérkőzésükön Ricsi még címvédőként lépett szorítóba tavaly novemberben, akkor a nyolcadik menetben KO-s vereséget szenvedett. Most pedig Máté volt a címvédő, de most is csak nyolc menetig tartott a mérkőzés. Az első meccsükkel ellentétben Ricsi sokkal magabiztosabban kezdte a mérkőzést, sokkal inkább látszott rajta, hogy most mentálisan is jobban felkészült a meccsre, mint tavaly. Azonban ez is kevés volt Máté ellen. Máté magabiztosan irányította szinte az egész mérkőzést, sikerült a saját bunyóját ráerőltetne Ricsire, fokozatosan felőrölte a korábbi bajnokot. Ahogy fogyott Ricsi magabiztossága, Máté úgy lett egyre magabiztosabb és a mérkőzés vége felé már egy kis pimaszkodás is belefért a részéről. Sokkal több ütést indított és vitt is be Máté, óriási tempót diktált, látszott rajta, hogy ismét tökéletes kondícióval érkezett a mérkőzésre. Az első menetekben Ricsi még ritmusváltásokkal igyekezett kizökkenteni Mátét, de Ricsi tiszta találatainál se látszott Mátén, hogy nagyon megzavarta volna. Címvédőhöz mérten küzdött és védte meg a bajnoki övét. Ricsi a 6-7. menet környékén holtpontra került és nem tudott ebből kilábalni, a 8. menetben már nem volt kérdés, hogy ez a meccs idő előtt befejeződik. Az első meccsükkel ellentétben most azonban Ricsi feladta a küzdelmet és a 9. menetre már nem is állt ki. Így a bajnoki övet ismét a szegedi Kis Máté derekára csatolták fel.

Bacskai Balázs (8-0; 4 KO) egyhangú pontozással, minden menetet hozva győzött az afrikai Nkululeko Mhlongo (16-7; 12 KO) ellen. Benjinek mind a nyolc menetben sikerült ráerőltetnie a saját bunyóját ellenfelére.  Szép kombinációkkal, kontrákkal, alapállás váltásokkal, nagyon sok tiszta találattal végig nyomás alatt tudta tartani az afrikait. Szinte minden menetben sikerült megrendítenie egy rövid időre Mhlongo-t, de az afrikai szívósságát jól mutatja, hogy a sérülések ellenére sem adta fel a küzdelmet. Folyamatosan lassult az afrikai, a menetek végén szinte úgy vánszorgott a sarokba, de tisztességesen végig küzdötte a nyolc menetet.

Hegyi Barnabás – Frane Radnic

A székesfehérvári Hegyi Barnabás (4-0; 3 KO) is ringbe lépett a gálán. Ezúttal egy horvát ellenfelet kapott Frane Radnic (11-8; 10 KO) személyében. A mérkőzés hat menetre volt kiírva és a Barnától eddig megszokott első menetes győzelmektől eltérően ezúttal végig is ment a hat menet. Azonban ez sem okozott gondot Barnának, egyhangú pontozással győzte le ellenfelét és megőrizte hibátlan mérlegét. Immáron 4-0-ás mérleggel rendelkezik és három KO-s győzelemmel.

Több debütáló is volt a budakalászi gálán. Zichy Miklós (0-1) vereséggel kezdett, a négy menetes nagyközépsúlyú mérkőzésen a szintén debütáló Szigeti Tamás (1-0) ellen. A mérkőzést Szigeti nyerte egyhangú pontozással. A cirkálósúlyú Urbán Ferenc (1-0) is most lépett először szorítóba profi mérkőzésen. Az ő ellenfele a bosnyák Damjan Savanovic (0-6) volt. Egyhangú pontozással, minden menetet nyerve debütált Urbán.

Zichy Miklós – Szigeti Tamás

Komment