Félnehézsúlyúak csatája a Madison Square Gardenben

Március 3-án a New York-i Madison Square Gardenben az HBO rendez gálát, ahol két félnehézsúlyú összecsapást is rendeznek. A főmérkőzést Sergey „Krusher” Kovalev és Igor Mikhalkin vívja egymás ellen. Kovalev egyébként novemberben pont a Madison Square Gardenben győzte le Shabranskyy-t és megszerezte a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét. Ellenfele a szintén orosz származású Igor Mikhalkin lesz, aki most fog debütálni Amerikában. Kovalev és Mikhalkin már régóta ismerik egymást. Mikhalkin szerint a Kovalev elleni küzdelem elkerülhetetlen. „Nem gondoltam rá, amíg nem volt lehetséges, a karrierem és Sergey karriere egy irányba tart, elkerülhetetlen, hogy megküzdjünk egymással. Ez a végzetünk, hogy találkozzunk a ringben.” A két harcos nem idegen egymás számára, amatőr korukban egymás mellett küzdöttek csapattársként közel két évtizeddel ezelőtt. „Emlékszem Sergeyre azokból az időkből, mindig nagyon keményen dolgozott és edzett, úgy végezte a munkáját, mint egy bokszoló. Azóta láttam minden egyes harcát és tisztelem őt, azért amit elért.” Mindkét bokszoló számára fontos ez a mérkőzés. Mikhalkin nevét eddig nem ismerik Amerikában, ha legyőzné Kovalev-ot elvehetné tőle a WBO világbajnoki címét. Kovalev pedig a győzelmével közelebb kerülne ahhoz, hogy visszaszerezze a címeit, amiket Ward ellen veszített el.

A másik félnehézsúlyú mérkőzésen a szintén orosz Dmitry Bivol lép szorítóba a kubai Sullivan Barrera ellen. A 27 éves orosz birtokolja jelenleg a WBA félnehézsúlyú világbajnoki címét. Barrera elmondta, hogy „egy álommal jöttem el Kubából, hogy világbajnoki címet nyerjek. Tudom, hogy nem lesz könnyű és tudom, hogy a nehezebb utat választottam, hogy ide jussak. … A kemény munka kifizetődő lesz és március 3-án én leszek a legérdemesebb félnehézsúlyú bajnok.” Fontos meccs lesz mindkettejük számára. Egyesek Bivolt tartják a félnehézsúly jövőjének, de bizonyítania kell Barrera ellen. Bivol az utolsó négy meccsét kiütéssel nyerte meg. Barrera pedig a 2016-os Ward elleni veresége óta szintén megnyerte mindegyik meccsét. Ezek a győzelmek azt mutatják, hogy a kubai a súlycsoportja egyik legjobb harcosa.

Nagy show lesz szombaton a Madison Square Gardenben. Mindkét félnehézsúlyú meccs nagyon izgalmasnak ígérkezik. Tekintve, hogy a meccsek végkimenetelétől függően legközelebb akár egy Kovalev-Bivol meccset is láthatunk. Ez a félnehézsúlyú „duplameccs” az év showjának ígérkezik.

Komment

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.