A WBC elrendelte a Breazeale – Whyte meccset a nehézsúlyú interim címért

Fotó: Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

Dominic Breazeale (20-1; 18 KO) már 2017 novembere óta a kötelező kihívó a WBC nehézsúlyú világbajnoki címéért, azóta várja, hogy végre megküzdhessen a világbajnoki övért. Dillian Whyte (25-1; 18 KO) pedig 2017 novembere óta a WBC Silver bajnoka. Breazeale jelenleg a negyedik a WBC rangsorában, Whyte pedig az első. Jelen pillanatban ők ketten a legesélyesebbek arra, hogy megküzdjenek a WBC világbajnoki övéért. A szervezet szeretne pontot tenni az ügyre, hogy végül melyikük kapjon lehetőséget a Wilder – Fury meccs győztese ellen.

A WBC azon túl, hogy elrendelte a Wilder – Fury visszavágót, a Breazeale – Whyte meccset is elrendelte az interim címért. Ez a döntés mindkettejük számára kedvező, hisz korábban azt nyilatkozták, hogy szívesen megküzdenének egymással. Abban nem volt egyetértés, hogy hol legyen a meccs, mert Breazeale az USA-ban, Whyte pedig Angliában szeretné a meccset. Már a tárgyalások is megkezdődtek, március 19-ig kaptak időt, hogy megegyezzenek a részleteket illetően, különben versenytárgyalást írnak ki.

Természetesen ez még korántsem garancia arra, hogy a győztes rögtön a következő meccsén küzdhet a WBC világbajnokával, mert, ha Joshua megegyezik a WBC világbajnokkal (legyen az Wilder vagy akár Fury), az felülírhatja a szabályt és továbbra is várnia kell majd az interim bajnoknak. Viszont addig sem ülnek tétlenül. Whyte tavaly decemberben bunyózott utoljára és ugye nem sikerült megegyeznie Anthony Joshua-val, így jelenleg ellenfél keresésében volt. Breazeale szintén tavaly decemberben lépett utoljára szorítóba, előtte viszont csak 2017. novemberében, azóta várta, hogy küzdhessen Wilder-rel. Ezzel a meccsel talán közelebb kerülhet a győztes a végső célhoz, a világbajnoki címmeccshez.

Egy kis érdekesség kettejük mérlegéről, hogy mindketten csupán egy vereség szenvedtek profi karrierjük során és mindketten az IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Anthony Joshua-tól. Ráadásul mindketten a hetedik menetben szenvedtek TKO-s vereséget.

Komment