Dubois kiütéssel, Joyce pontozással nyert tegnap este

Fotó: Daniel Dubois – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap este a Frank Warren nevével fémjelzett Queensberry Promotions tartott gálát a londoni O2 Arénában, ahol az angol nehézsúly tehetségei is szorítóba léptek. Jelenleg a szigetországban Anthony Joshua-ra, Tyson Fury-ra és Dilllian Whyte-ra gondol mindenki, ha nehézsúlyról van szó, de rajtuk kívül is van pár tehetséges bunyós a királykategóriában. Közülük hárman is szorítóba léptek tegnap.

A mindössze 22 éves Daniel Dubois-t (12-0; 11 KO) nagy tehetségnek tartják Angliában. Dubois már 20 évesen profinak állt és eddig hibátlan mérleggel rendelkezik és nagyon jó KO-aránnyal. 12 győzelméből 11-et idő előtt fejezett be és még nem talált legyőzőre. Begyűjtötte már a WBC Ifjúsági világbajnoki címét, a WBO Európa-bajnoki címét és több regionális bajnoki címet. Tegnap este a szintén fiatal (23 éves) és ezidáig veretlen Nathan Gorman (16-1; 11 KO) ellen lépett szorítóba a nehézsúlyú brit bajnoki címért és az ötödik menetben kiütéssel nyert Dubois. A meccset elég kemény szóváltás előzte meg, de leginkább Gorman részéről. (Látszik a rokoni szál Tyson Fury-val, unokatestvérek.) Azonban a ringben ez kevés volt Dubois ellen, már a harmadik menetben is számolni kellett Gorman-re, akkor még megpróbált visszatérni, egész jól összeszedte magát, de az ötödik menetben egy hatalmas jobbossal padlóra küldte Dubois és vége is lett a küzdelemnek.

A másik nehézsúlyú meccsen Joe Joyce (10-0; 9 KO) és Bryant Jennings (24-4; 14 KO) találkozott egymással. A veretlen Joyce is már több regionális címet begyűjtött, ellenfele Jennings pedig korábban volt világbajnoki kihívó. 2015-ben Wladimir Klitschko ellen bunyózott és egyhangú pontozással kapott ki, de küzdött már Luis Ortiz-zal is. Jennings sokkal rutinosabb Joyce-nál, de már túl van a fénykorán. Tegnap este egyhangú pontozással (118-109, 117-110, 115-112) kapott ki Joyce-tól.

Komment