Crawford könnyedén verte Horn-t, Santa Cruz és Charlo is megvédte címét

Sok üzengetés után tegnap este végre farkasszemet nézhetett a WBO váltósúlyú világbajnok Jeff Horn (18-1-1; 12 KO) és a korábbi kisváltósúlyú vitathatatlan bajnok Terence Crawford (33-0; 24 KO). Arról már többször írtunk, hogy Horn nagyon magabiztosan indult neki a mérkőzésnek, de már a mérlegelésnél hiba csúszott a terveiben, épp, hogy belefért saját súlycsoportjába. Végül megoldották és határon volt, de hozta a súlyt, már csak a meccs volt hátra. Horn tavaly szerezte meg a WBO övet Manny Pacquiao legyőzésével és azóta egy alkalommal meg is védte a címét. Most azonban nem bírt Crawford-al, Crawford módszeresen felőrölte az ausztrált, kilenc menetet bírt Horn, mielőtt a mérkőzésvezető beszüntette az egyoldalú küzdelmet. A nagyszájú ausztrálnak esélye sem volt, Crawford fölényét mutatja az is, hogy mindhárom pontozóbírónál 80-72-re vezetett, mielőtt TKO lett a vége.  Horn a kilencedik menetben padlóra került, mindkét kesztyűjét letette és a bíró rá is számolt, ekkor még tudta folytatni a küzdelmet, de Crawford vérszemet kapott, a bíró pedig közbelépett és leállította a küzdelmet. Crawford ezzel már harmadik súlycsoportjában lett világbajnok és elindult egy újabb úton, melynek vége az lehet, hogy váltósúlyban is vitathatatlan bajnok legyen.

Los Angelesben is izgalmas volt a tegnap este. A pehelysúlyú Leo Santa Cruz (35-1-1; 19 KO) és Abner Mares (31-3-1; 15 KO) már második alkalommal találkozott egymással. Az első mérkőzésük kemény csatát hozott. A végig izgalmas, szoros mérkőzés végül pontozással zárult, ahol többségi döntéssel Santa Cruz nyert és megszerezte a betöltetlen WBA (Super) pehelysúlyú világbajnoki övét és a WBC gyémánt övét is. A második mérkőzés is hasonlóan alakult, Mares ismét nem bírt Santa Cruz-al, Santa Cruz megint pontozással győzött (117-111; 116-112; 115-113). Ezzel megőrizte WBA pehelysúlyú világbajnoki övét Santa Cruz, aki azt tervezi, hogy még az év végén vagy jövő év elején megküzdene a WBC pehelysúlyú bajnokával Gary Russell-el. Mares ugyan szeretne egy harmadik mérkőzést, de erre kicsi az esély.

A WBC nagyváltósúlyú bajnoka Jermell Charlo (31-0; 15 KO) harmadik alkalommal is sikeresen védte meg címét. Ezúttal pontozással (118-108; 115-111; 113-113) sikerült megvernie a veterán Austin Trout-ot (31-5; 17 KO), aki egyébként pár éve Jermell ikertestvérétől, Jermall-tól is kikapott. Trout többször is a padlóra került, nem igazán tudta tartani a lépést Charlo-val. A mérkőzést követően Charlo elmondta, hogy szeretne a közel jövőben egy Jarrett Hurd elleni címegyesítő mérkőzést, aki jelenleg az IBO, IBF és a WBA váltósúlyú világbajnoka.

Komment