Bandázs 3,5 vagy 4,5 méter?

Ez is egy alapvető felszerelés, hiszen szinte mindegyik küzdősport ágazatban használják! Két nagyon fontos szerepe van, az elsődleges természetesen a kezed, azaz a kézfejed és csuklód védelme! A másodlagos, de nem elhanyagolható szerep pedig a higiénia, hiszen ha minden edzésen tiszta bandázst használsz akkor a kesztyűd nemes egyszerűséggel nem fog bebüdösödni!

Fontos tudni, hogy létezik 2 és 2,5 méteres bandázs is, de mi csak a 3,5 a 4,5 és alkalmanként az 5 méteresekkel foglalkozunk.

Kiknek ajánlom a 3.5 méteres bandázsokat?

Ezt a hosszt leginkább azoknak ajánlanám, akik semmilyen kézsérüléssel nem rendelkeznek. Könnyű zsákos edzéshez és technikai edzéshez ideális.

Kiknek ajánlom a 4.5 méteres bandázsokat?

Az én szerény véleményem szerint ez az a hossz, ami ajánlott a leginkább. Az a plusz egy méter már ideálissá teszi a bandázst, hogy egy gyengébb csuklót jobban körbe tudjunk tekerni, vagy hogy egy jól paddingelt amatőr bandázst készítsünk magunknak.

A vélemény természetesen egyedi, így nincsen azzal semmi baj, ha te például pont a 3,5 méterest tartod a számodra kényelmesebbnek.

Forrás: premiumfightshop.hu

Komment