Április 28-i eredmények a nagyvilágból

Fotó: Europress Fotóügynökség

A hétvége egyik legfontosabb összecsapása volt az amerikai Jessie Magdaleno (25-1; 18 KO) és a ghánai Isaac Dogboe (19-0; 13 KO) meccse. A tét a WBO nagyharmatsúlyú világbajnoki öve volt, amit végül Dogboe nyert el TKO-val, a 11. menetben. Magdaleno még 2016-ban szerezte meg a WBO övét Nonito Donaire legyőzésével, majd egy alkalommal sikeresen meg is védte Adeilson Dos Santos ellen. Azonban a tavaly áprilisi címvédése óta sérülés miatt nem tudott ringbe lépni.  Amíg Magdaleno a kényszerpihenőjét töltötte, addig Dogboe idén januárban Cesar Juarez legyőzésével megszerezte a WBO interim övét. A balkezes Magdaleno agresszívan kezdte az első menetet és egy gyors kombinációval földre is küldte a ghánait, akinek ez volt az első padlózása. A második menetre már visszatért Dogboe és egy jó küzdelem alakult ki kettejük között. A ghánai nem hagyta magát és az ötödik menetben egy jobb horoggal padlóra küldte Magdaleno-t. Ez még nem rendítette meg Magdaleno-t, állta a sarat Dogboe ellen, de a 11. menetben kétszer is padlóra került, a második után a mérkőzés vezető leállította a mérkőzést. Dogboe győzelmével elvette Magdaleno veretlenségét és a megszerezte a WBO nagyharmatsúlyú világbajnoki övét.

A New Yorki Barclays Centerbe lépett ringbe a középsúlyú amerikai Daniel Jacobs (34-2; 29 KO) és a lengyel Maciej Sulecki (26-1; 10 KO) a WBA világbajnoki kihívói pozíciójáért. Jacobs, aki korábban már megmérkőzött Golovkinnal is, egyhangú pontozással győzte le az eddig veretlen lengyelt. Sulecki a 12. menetben földre is került, de feltudott állni. Jacobs győzelmével elnyerte a WBA eliminátori címét és egyben esélyt szerzett egy Golovkin elleni visszavágóra is. Golovkin tavaly márciusban győzte le pontozással Jacobs-ot, aki most visszavághat, bár azt nem tudni, hogy a visszavágóra mikor kerülhet sor.

A nehézsúlyú Jarrell Miller-nek (21-0-1; 18 KO) is sikerült győznie a veterán francia Johann Duhaupas (37-5; 24 KO) ellen. A világbajnoki címmeccsre pályázó „Big Baby” Miller egyhangú pontozással verte meg a rutinos franciát, aki korábban olyan nagy nevekkel is bunyózott, mint Alexander Povetkin vagy Deontay Wilder (mindkettőtől kikapott). Duhaupas már túl van a fénykorán, de jól állta a sarat az ambiciózus amerikaival szemben. Miller egy Anthony Joshua ellenni meccsre vágyik, amire jó esélyei vannak, mert Joshua promótere, már korábban említette őt, mint lehetséges ellenfelet, bár még ki kell várnia a sorát.

Egy női címegyesítő mérkőzést is tartottak tegnap este New Yorkban. A 2012-es olimpiai aranyérmes és WBA könnyűsúlyú bajnok, Katie Taylor (9-0; 4 KO) és az IBF világbajnoka Victoria Noelia Bustos (18-5) küzdött meg egymással. Az ír Taylor már a meccs kezdetén lerohanta Bustos-t, az argentin nem tudott mit kezdeni Taylor gyorsaságával és pontos ütéseivel. Egyértelműen Taylor irányította a mérkőzést és egyhangú pontozással megverte Bustos-t, ezzel egyesítve a WBA és az IBF könnyűsúlyú női világbajnoki címeit.

A kanadai Edmontonban is volt egy női világbajnoki címmérkőzés. A kanadai Jelena Mrdjenovich (38-10-2; 19 KO) címvédésre készült a francia Stephanie Ducastel (8-4-2; 2 KO) ellen. Ez már a második mérkőzése volt a két hölgynek, a tavaly júliusi meccs döntetlennel végződött. Most azonban Mrdjenovich egyhangú pontozással verte meg francia ellenfelét és védte meg a WBA és WBC női pehelysúlyú világbajnoki címeit.

Arthur Abraham (47-6; 30 KO) tegnap este bebizonyította, hogy „jó az öreg a háznál”. Az egykori kétszeres világbajnok bunyós pontozással megverte a nála jóval fiatalabb dán Patrick Nielsen-t (29-3; 14 KO) és megszerezte a megüresedett WBO nemzetközi nagyközépsúlyú címét. Abraham lassan kezdett, de a mérkőzés második felére sikerült megtörnie Nielsen-t, aki a 9. menetben lelassult, sokkal több ütést szedett be és a 10. menetben földre is került. Nielsen a meccs első felében jól bokszolt, de nem sikerült olyan erejű ütéseket bevinnie, amivel gondot okozhatott volna a rutinos Abrahamnek. Abraham nemrégiben azt nyilatkozta, hogy ismét világbajnok szeretne lenni, még nem érzi, hogy eljött volna a visszavonulás ideje. Ez a győzelem mindenképp egy pozitív lökést ad számára, hogy folytassa karrierjét, még ha világbajnoki címig már nem valószínű, hogy eljut.

Komment