December 22. London: Whyte – Chisora nehézsúlyú mérkőzés

Dereck Chisora – Dillian Whyte – PuzzlePix Fotóügynökség

December 22-én, szombaton két rangos gálát is rendeznek a szigetországban, az egyiket Manchesterben, a másikat pedig Londonban. A londoni O2 Arénában rendezett Matchroom gálán két nehézsúlyú bunyósé lesz a főszerep. Dillian Whyte (24-1; 17 KO) és Dereck Chisora (29-8; 21 KO) már második alkalommal fog összecsapni egymással.

Első mérkőzésükre 2016. decemberében került sor, amit akkor az év egyik legjobb, ha nem a legjobb nehézsúlyú meccsének tituláltak. A két bunyós 12 meneten keresztül csépelte egymást, rengeteg pofon elcsattant és kis híján a végkimerültségig küzdöttek. Akkor nagyon szoros pontozással (115-113, 114-115, 115-114) Whyte nyert, Chisora pedig azóta vár a visszavágóra, mert szerinte a pontozók elvették tőle a meccset. Mindkét bunyós július 28-án bunyózott utoljára méghozzá ugyanazon a gálán. Whyte akkor a korábbi WBO világbajnok Joseph Parker-t győzte egyhangú pontozással, Chisora pedig Carlos Takam-ot ütötte ki a 8. menetben.

Chisora kiütést ígér, nem akarja a pontozókra hagyni a döntést. Whyte erre csak annyit válaszolt, hogy „sok szerencsét hozzá”! A meccs esélyesének egyöntetűen Whyte-ot tartják a szakértők és a rajongók is, de láthattuk, ahogy Chisora szinte a semmiből ütötte ki Takam-ot júliusban. Az biztos, hogy mindent bele fognak adni és remélhetőleg egy közönségszórakoztató, izgalmas mérkőzés lesz. A győztes pedig talán (!) megküzdhet jövő áprilisban az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-val.

Egy kis összevágás az első meccsük legjobb pillanataiból:

Három címmeccsre is sor kerül ezen a gálán. A nicaraguai Cristofer Rosales (28-3; 19 KO) második alkalommal igyekszik megvédeni légsúlyú WBC világbajnoki övét, ezúttal az angol Charlie Edwards (13-1; 6 KO) ellen. A félnehézsúlyú Joshua Buatsi (8-0; 6 KO) pedig WBA Nemzetközi bajnoki övét szeretné megvédeni az ausztrál Renold Quinlan (12-3; 8 KO) ellen. Ryan Walsh (22-2-2; 11 KO) már 2015. szeptembere óta birtokolja a pehelysúlyú brit bajnoki övet, amit ezúttal sem szándékozik ki adni a kezéből. Aki pedig megpróbálja elvenni tőle az Reece Bellotti (13-1; 11 KO).

Komment