Rigondeaux megküzdene Naoya Inoue-vel jövőre

Fotó: Guillermo Rigondeaux – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábban nagyharmatsúlyban világbajnok (WBA/WBO) és Nonito Donaire-t 2013-ban legyőző kubai „Sakál”, Guillermo Rigondeaux (19-1; 13 KO) kihívná egy küzdelemre a japán „Szörnyeteget”, Naoya Inoue-t (19-0; 16 KO).

Rigondeaux a Vasyl Lomachenko elleni veresége után tartott egy nagyjából egy éves szünetet, de idén januárban visszatért és két idő előtti győzelme is volt már 2019-ben. A tervek szerint pedig még decemberben is szorítóba lép. A kubai a csütörtöki Inoue – Donaire meccs után – ahol a japán nyert egyhangú pontozással – kapott kedvet egy Inoue elleni meccshez.

Inoue jelenleg a harmatsúly legjobbja, két nagy szervezet világbajnoka (WBA/IBF), a The Ring Magazine bajnoka, a WBSS torna győztese és a Top Rank friss szerzeménye. Japánban már óriási sztár Inoue és Bob Arum tervei szerint az a cél, hogy világszerte ismert legyen. A tervek szerint pedig következő meccsén címet egyesítene a WBC harmatsúlyú bajnok Nordine Oubaali-val már a Top Rank égisze alatt, nyilván az USA-ban. Viszont erre még egylőre várni kell, mert Inoue szeme komolyan megsérült Donaire ellen és lehet, hogy műtétre is szüksége lesz.

Rigondeaux decemberben épp Inoue korábbi WBA (rendes) harmatsúlyú világbajnoki övéért lép majd szorítóba Liborio Solis ellen. Ha nyer a kubai második súlycsoportjában lehet világbajnok és a WBA rendes bajnokaként kihívná a WBA Super bajnok Inoue-t.

Azt, hogy lesz-e Inoue – Rigondeaux meccs egyelőre nehéz megmondani több okból is. A fő ok a Top Rank, mert Arum tervei az elsődlegesek, és kicsit Deja Vu érzése lehet az öreg promóternek Rigondeaux kapcsán. Mert 2013-ban ő promótálta Donaire-t, amikor kikapott a kubaitól, valószínűleg ezt nem szívesen ismételné meg Arum. Főleg úgy, hogy egyes szakértők szerint Rigondeaux még 39 évesen is veszélyes lehet Inoue-re és a súlycsoportváltás sem okozna neki gondot.

Egy kis emlékeztető, hogy mit is tud Rigondeaux a ringben:

Komment