Victor Ortiz-t nemi erőszakkal vádolják, elmaradhat a hétvégi meccse

Fotó: Victor Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi váltósúlyú világbajnok (WBC) Victor Ortiz (32-6-3; 25 KO) a hétvégén lépett volna szorítóba John Molina Jr. (30-7; 24 KO) ellen Kaliforniában, de erre már nem sok esély van. Ortiz még 2011-ben szerzett világbajnoki címet Andre Berto ellenében, majd következő mérkőzésén Floyd Mayweather Jr. ellen el is veszítette WBC övét. Azóta pedig már nem jutott világbajnoki címmeccsig.

Ortiz-t hétfőn jelentette fel egy oxnardi nő nemi erőszak vádjával. A nő azt állítja, hogy oxnardi otthonában erőszakolta meg még márciusban a korábbi világbajnok bunyós. Ortiz ellen elfogató parancsot adtak ki, ezt követően pedig kedden délután magától ment be a Ventura megyei Sheriff hivatalba. A nyomozás folyamatban van, de 100 000 dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A 31 éves bunyósnak nem ez volt az első rendőrségi ügye, 2015-ben volt már egy testi sértési ügye, 2016-ban pedig ittas vezetés miatt tartóztatták le, akkor nyolc napot töltött börtönben és 3 év próbaidőre bocsátották. Ami ugye jelen pillanatban még nem járt le, így akár ezt is hozzácsaphatják a büntetéséhez, ha bűnösnek találják a jelenlegi ügyben. Október 10-én kell megjelennie a bíróságon, ahol tisztázhatja magát.

A hétvégi mérkőzésről egyelőre nincs hír, hogy megtartják-e. Ortiz ugyan szabadlábon van, de kicsi az esély, hogy engedik szorítóba lépni vasárnap.

Komment