Június 15. Tyson Fury VS. Tom Schwarz meccs

Tyson Fury korábbi nehézsúlyú világbajnok.
Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury (27-0-1; 19 KO) következő ellenfelét már nemrégiben nyilvánosságra hozták, most pedig a helyszín és a dátum is napvilágra került. Június 15-én a Las Vegas-i MGM Grand Arena-ban láthatjuk legközelebb a korábbi nehézsúlyú világbajnokot egy viszonylag ismeretlen német bunyós, Tom Schwarz (24-0; 16 KO) ellen.

Fury pár hónapja 100 millió dolláros szerződést kötött a Top Rank-kel, így Frank Warren mellett társpromóterként Bob Arum egyengeti az angol bunyós karrierjét. Ezzel pedig teljesen felborultak az elképzelések, ugyanis emiatt elhalasztották a Wilder elleni visszavágót, amire mindenki várt és számított. A WBC nehézsúlyú világbajnok Deontay Wilder és a korábbi IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnok Tyson Fury tavaly december 1-jén csaptak össze, akkor a meccs végeredménye döntetlen volt, úgyhogy Fury kétszer is padlóra került. Az eredménnyel egyik fél sem és a rajongók sem voltak elégedettek és magától értetődő volt, hogy egy visszavágónak kell következnie. Ebben a két bunyós is egyet értett és ez is volt a terv, de aztán Fury szerződött a Top Rank-kel és ezzel borult minden.

Fury terve, hogy az amerikai piacra is betörjön és még nagyobb ismeretségre tegyen szert, ezáltal pedig még több pénzre. Azzal, hogy tavaly Los Angeles-ben küzdött Wilder-rel ehhez már megtette az első lépést, Bob Arum pedig folytatja és apránként építi fel Fury amerikai karrierjét. Ezért nem jöhet egyből a Wilder elleni visszavágó. Egy kicsit „pácolják” az összecsapást, ahogy a külföldi sajtó fogalmaz, húzzák az időt, hogy még inkább kíváncsiak legyenek rá a nézők és még több bevételt hozzon a visszavágó.

Viszont addig is kell ellenfél Fury-nak és természetesen az is fontos, hogy verhető ellenfél legyen, ne rontsa a mérlegét. Érthető módon nem a legkomolyabb ellenfelek között keresgélt a Top Rank, de azért talán egy Tom Schwarz-nál nagyobb nevet is találhattak volna neki. Mert egy viszonylag ismeretlen angol bunyós és egy teljesen ismeretlen német bunyós Las Vegas-ban nem valószínű, hogy nézettségi rekordot fog dönteni.

Tyson Fury-t nem igazán kell bemutatni a magyar bokszrajongóknak, róla mindenki tudja, hogy Wladimir Klitschko legyőzésével lett az IBO/IBF/WBO/WBA nehézsúlyú világbajnoka 2015-ben. Majd ezt követte a depresszió, az alkohol és a drogok uralta önpusztító időszak. Majd 2,5 éves szünet után tavaly júniusban a visszatérés és az év zárásaként egy világbajnoki címmérkőzés, ami ugye döntetlennel végződött.

Júniusi ellenfele pedig egy mindössze 24 éves, veretlen bunyós lesz Tom Schwarz, aki ugyan szép karriert futott be eddig, de nem mutathat fel igazán komoly ellenfeleket. Schwarz 24 győzelemmel rendelkezik, ebből 16 KO és egyszer sem kapott ki profi karrierje során. Legkomolyabb címei: ifjúsági WBC és WBO világbajnok nehézsúlyban, WBO Interkontinentális bajnok. Schwarz minden bizonnyal jó bunyós, de ahhoz, hogy Fury az USA-ban is ismert és elismert legyen, olyan bunyósok ellen kellene küzdenie és győznie, mint mondjuk Luis „King Kong” Ortiz. Remélhetőleg legközelebb már egy nagyobb kaliberű bunyós ellen láthatjuk, mert Deontay Wilder-hez képest ez elég komoly visszalépés.

Komment