Tizenhatan Európa ellen

Április 18-tól kezdetét veszi az Ifjúsági Európa Bajnokság. Senkit nem lephet meg, hogy európa élvonala jelentkezett be erre a versenyre, ami egyben kvalifikációs torna az ifjúsági olimpiai játékokra is.

Európa legjobb ifjúsági ökölvívói mérik össze tudásukat az elkövetkezendő egy hét során. Április 19-22-e között több ciklusban zajlanak majd a selejtezők a verseny során. 23.-án hétfőn egy nap pihenő vár majd a versenyzőkre. 24.-én mérkőznek meg egymással az elődöntőkben majd 25.-én az utolsó napon tartják az Európa Bajnokság döntő mérkőzéseit. Akik élőben szeretnék követni a küzdelmeket, azok ezen a csatornán keresztül megtalálhatják majd a lehetőséget rá:

https://www.youtube.com/user/EUBCOfficialChannel

A versenynek Olaszország ad otthont, a festői szépségű Roseto degli Abruzzi városában. A Palla Maggetti sportcsarnokban ideális körülmények között vehetik fel a harcosok a versenyt. Magyarországot 16 versenyző fogja itt képviselni. 8 lányunkért és 8 fiúnkért lehet majd szorítani a versenyek során.

A lányok:

48 kg-ban Monostori Lídia – Dávid SC

51 kg-ban Lakotár Hanna – Kőszegi Fitt-Box

54 kg-ban Kondákor Emília – Nagykanizsai BC

57 kg-ban Matesz Viktória – Kaposvári Nehézatlétikai SC

60 kg-ban Hámori Luca – Kőszegi Fitt-Boksz

64 kg-ban Szabó Réka – Békéscsabai Nagyszövetség Boksz SE

69 kg-ban Ambrus Viktória – Kőszegi Fitt-Boksz

75 kg-ban Petrovics Gabriella – Ring SC Kaposvár

A fiúk:

49 kg-ban Bernáth Attila – Debreceni VC

52 kg-ban Borsos Tamás – Kecskeméti SC

56 kg-ban Báki Alex – MTK Budapest

60 kg-ban Danyi Dániel – Egri Városi Sportiskola

64 kg-ban Rostás Armandó – FTC

69 kg-ban Barbosu Tibor – MTK/Madárfészek Akadémia

75 kg-ban Kóczián Dávid – UTE/Madárfészek Akadémia

+91 kg-ban Fehér Koppány – Kecskeméti SC

A versenyzőink sikeres felkészülésen vannak túl, a csapat hangulata kiváló, az őket irányító szakemberek nagyon bíznak az eredményes szereplésben. A versenyek szerdán 15 órától veszik kezdetüket. Előtte már a versenyzők átestek a kötelező orvosi vizsgálatokon, túl vannak a mérlegelésen és délelőtt már csak a párosítások sorsolását várják. Itt is mellénk állhatna már az elején a szerencse.

Szerző: Rózsa Misi

Forrás: sportmindig.hu

Komment