Kell Brook télapónak öltözve verte meg Zerafa-t

Fotó: Kell Brook – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap este hazai pályán, Sheffield-ben lépett ismét szorítóba a korábbi váltósúlyú világbajnok Kell Brook (38-2; 26 KO) és egyhangú pontozással győzött is. Ellenfele egy fiatal ausztrál bunyós Michael Zerafa (25-3; 14 KO) volt, aki nagy reményekkel és győzelmet ígérve jött a szigetországba. Zerafa-nak nem sok keresnivalója volt Brook ellen, még annak ellenére sem, hogy Brook nem volt igazán elemében. Ő is úgy fogalmazott a meccs végén, hogy kicsit rozsdás volt, de azért a pontozók egyöntetűen (118-110, 119-109, 117-111) neki adták a meccset.

Zerafa jóval több ütést kapott, mint adott, már az első menetben elkezdett vérezni az orra. Valószínűleg, ha Brook csúcsformában lett volna nem is ment volna végig a mérkőzés, de nem így volt és végig ment a 12 menet. Volt egy-két menet, ahol az ausztrál felülkerekedett egy kicsit Brook-on, de összességében az angol irányította a mérkőzést. Volt néhány jó találata Zerafa-nak, de nem volt elég ahhoz, hogy komolyabb gondot okozzon Brook-nak.

Nem ez volt Brook élete legjobb meccse, de nyert és ezzel övé lett a WBA eliminátori címe nagyváltósúlyban. Azt ugyan nem tudni, hogy a WBA Super bajnok Jarrett Hurd vagy a WBA rendes bajnok Brian Carlos Castano ellen küzdhet majd, de a kihívói pozíciót megszerezte. Ennek ellenére Brook-ot továbbra is az Amir Khan elleni meccs érdekli. A meccs után megint üzent Khan-nak: „Most vagy soha!” Utalva arra, hogy Khan lehet, hogy inkább Terence Crawford ellen állna ki legközelebb, nem Brook ellen.

Komment