Orbán Adrián ezüstérmes lett az Ifjúsági Világbajnokságon

Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A mai nappal zárul az augusztus 21-én kezdődött budapesti Ifjúsági Női és Férfi Ökölvívó Világbajnokság. A döntőket a tegnapi és a mai napon tartották meg, és legnagyobb örömünkre ma is volt kinek szurkolni. Egyetlen döntőbe jutott ökölvívónk a 60 kg-os súlycsoportban induló Orbán Adrián. Adrián a magyar csapat legfiatalabb tagjaként (16 éves) jutott a legtovább a világbajnokságon. A délután kettő órakor kezdődő döntőkben rögtön a második mérkőzésen lépett szorítóba Adrián a thaiföldi Atichai Phoemsap ellen.

Adrián nagyon magabiztosan kezdte az első menetet és ő irányított. Majd a második menetben már a thaiföldi is jobban magára talált, stílust váltott és ő került fölénybe. A második menet után úgy tűnt egyenlőre állt a küzdelem. A harmadik menet elején a thaiföldi volt a dominánsabb, de hamar elfáradt és a menet végén Adrián ütött többet. Sajnos a pontozóbírák a thaiföldit látták jobbnak és megosztott pontozással az ő kezét emelték a végén a magasba. Így végül „csak” az ezüstérem jutott Adriánnak, de erre is igazán büszke lehet, hiszen nagyszerű bunyóval küzdötte végig a világbajnokságot.

Adrián mellett meg kell említenünk Villás Veronikát (64 kg) is, aki ugyan az elődöntőben vereséget szenvedett, de így is bronzéremmel zárta a tornát. Gratulálunk neki is.

Végül két éremmel zártuk a hazai rendezésű Ifjúsági Világbajnokságot, egy ezüst- és egy bronzéremmel. Gratulálunk az érmeseknek, az egész magyar csapatnak és felkészítőiknek egyaránt!

Komment