Valószínűleg nem Angliában lesz a WBSS nagyközépsúlyú döntője

Fotó: George Groves – Europress Fotóügynökség

Meglepő módón Kalle Sauerland, a WBSS egyik szervezője azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Angliában fogják tartani a torna nagyközépsúlyú döntőjét. Mivel a döntőbe jutott mindkét bunyós angol, adta magát, hogy a szigetországban rendezzék meg az összecsapást. Sauerland nagyon titokzatos volt a helyszínt illetően, nem akart semmi konkrétumot elárulni.

A WBSS szervezőinek nincs szerencséje a torna döntőivel. Mindkét súlycsoportban el kellett halasztani a végső meccset sérülés miatt. A cirkálósúlyú döntőt Oleksandr Usyk sérülése miatt halasztották el július 21-re, majd a helyszínt is megváltoztatták Szaúd-Arábiáról Moszkvára. A nagyközépsúlyú döntőt pedig Groves vállsérülése miatt nem tudták időben megrendezni. A Groves – Smith döntővel kapcsolatban tehát egyelőre sem a helyszín, sem az időpont nincs véglegesítve. Mindenesetre az idő sürgeti a WBSS szervezőit, legkésőbb szeptemberben meg kell tartaniuk a döntőt, mert addig nem tudják elkezdeni az új szezont, amíg a régit le nem zárják.

A WBA (Super) nagyközépsúlyú világbajnok George Groves (28-3; 20 KO) az angol Jaime Cox (25-2; 14 KO) és a szintén honfitárs Chris Eubank Jr. (26-2; 20 KO) legyőzésével került a döntőbe. A Eubank elleni mérkőzés volt, ahol megsérült Groves válla februárban, meg is kellett műteni. A veretlen Callum Smith (24-0; 17 KO) pedig a svéd Erik Skoglund (26-1; 12 KO) és a holland Nieky Holzken (14-1; 11 KO) legyőzésével jutott a döntőbe.

Smith elmondta, hogy ő is meglepődött azon, hogy nem Angliában lesz a döntő, de igazából nem zavarja. Ugyanolyan esélyekkel indul Groves is és ő is, a helyszíntől függetlenül. Smith arról is beszélt, hogy elég bosszantó, hogy ennyit kell várni a döntőre és pontos dátumot még mindig nem lehet tudni, csak annyit, hogy szeptember, de ez a meccs megéri a várakozást. Amennyiben Smith megveri Groves-t nemcsak a WBSS Muhammad Ali trófeája lehet az övé, de Groves WBA (Super) nagyközépsúlyú világbajnoki öve is.

Kalle Sauerland arról is beszélt, hogy mivel nem tudják és nem is akarják tovább halasztani a döntőt, ezért Chris Eubank Jr. még mindig ott van B tervnek, ha Groves nem tud ringbe lépni Smith ellen.

Komment