Kemény ellenfelek várják a magyarokat a nagyváradi profi ökölvívó gálán

Április 13-án szervezi első erdélyi nemzetközi bokszgáláját a Felix Promotion Nagyváradon. Az eseményen a több magyar bunyós is részt vesz. A profiként veretlen Bacskai Balázs  korábbi junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok és olimpikon az ukrán Dmytro Semernin-nel (13-4-1; 7 KO) fog megküzdeni egy nyolc menetes középsúlyú mérkőzésen.  Semernin balkezes, ráadásul majdnem 10 centivel magasabb Bacskainál, aki szeret előre jönni és verekedni. Bacskai szerint egy jó bunyót tudnak majd csinálni és képes lesz legyőzni az ukránt.

Bacskai mellett Darmos „Gladiátor” József (8-2-2; 7 KO) is ringbe lép pénteken. Ellenfele a bosnyák Belmin Pasalic (0-2) lesz, aki elég gyenge mérleggel rendelkezik és közel másfél éve nem is lépett szorítóba.

A cirkálósúlyú Tóth „Barbár” Tamást (9-5-4; 5 KO) közel egy év kihagyás után láthatja újra a közönség.  Tóth a tavalyi áprilisi veresége óta nem lépett ringbe, egy időre vissza is vonult az ökölvívástól. Idén azonban újult erővel tér vissza a kötelek közé egy hat menetes mérkőzésen. A korábbi cirkálósúlyú magyar bajnoknak ez lesz 19. profi mérkőzése és egyben az első új edzőjével Pintye Szabolccsal. Tomi egy rutinosabb grúz ellenfelet kapott Giorgi Tevdorashvili (27-25-4; 17 KO) személyében. A grúz bunyós tíz éve profi és már az 57. mérkőzése lesz pénteken.

A rutinos magyar ökölvívók mellett több újonc is bemutatkozik a nagyváradi gálán. A 24 éves Hegyi Barnabás április 13-án fog debütálni a profik között. Hegyi amatőrként a válogatott keret tagja, felnőtt magyar bajnok is volt és a profik között is célja, hogy idővel magyar bajnoki címet szerezzen. Barnabás ellenfele a szintén magyar Bimbó Lajos lesz (1-14-2; 1 KO).

További mérkőzések:

  • Robert Cristea (8-28; 6 KO) – Nicolae Dragos (1-9-1; 1 KO) Középsúlyú Román bajnoki mérkőzés
  • Flavius Biea (12-1; 6 KO) – Giorgi Gujejiani (10-7-2; 7 KO) Váltósúlyú mérkőzés
  • Cezar Juratoni (7-0; 5 KO) – Elvis Smajlovic (3-4-1; 2 KO) Cirkálósúlyú mérkőzés
  • Római József (debütál) – Váradi József (debütál) Félnehézsúlyú mérkőzés

Komment