Íme Anthony Joshua „boksz bakancslistája” mielőtt nyugdíjba vonulna

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Természetesen Anthony Joshua egyelőre még nem tervezi, hogy nyugdíjba vonulna, hisz még csak 30 éves, nemrég szerezte vissza nehézsúlyú IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címeit. Az a célja, hogy a súlycsoportja vitathatatlan bajnoka legyen. Elviekben pedig legközelebb Kubrat Pulev ellen kell címet védenie.

Egy interjú során megkérdezték tőle, hogy kik azok a jelenlegi nehézsúlyú bunyósok, akikkel szívesen bunyózna még karrierje során és Joshua egy hat névből álló listát sorolt fel.

Íme Joshua „boksz bakancslistája:

Az első, akit említett a veretlen Oleksandr Usyk, aki tavaly lépett fel a nehézsúlyba miután cirkálósúlyban minden címet megszerzett. Erre a meccsre pedig jó esély van a közeljövőben, mert Usyk jelenleg a WBO kötelező kihívója nehézsúlyban. A Pulev elleni meccs után vele kellene küzdenie Joshua-nak.

Usyk-on kívül említette még a jelenlegi WBC világbajnok Tyson Fury-t és a korábbi WBC világbajnok Deontay Wilder-t is. Az aktuális WBC bajnokkal mindenképp meg kell majd küzdenie Joshua-nak, ha szeretne vitathatatlan bajnok lenni. Ez a két név már övtől függetlenül is többször felmerült, hogy velük meg akar küzdeni AJ, ha van világbajnoki címük, ha nincs. Előbb azonban Fury és Wilder még harmadjára is összecsap, talán októberben.

A hat fős lista másik három ökölvívója pedig a kubai Luis Ortiz. Az amerikai Jarrell Miller, akivel már tavaly kis híján bunyóztak, de Miller több doppingteszten is megbukott. Végül a lengyel Adam Kownacki, aki nemrég szenvedte el profi karrierje első vereségét és ezzel elbukta, hogy ő legyen Joshua kötelező kihívója a WBA-nál.

Emellett AJ arról is beszélt, hogy mi volt karrierjének eddigi legmélyebb pontja és a csúcspontja. Nem meglepő módon ugyanahhoz az ökölvívóhoz, méghozzá Andy Ruiz Jr-hoz kapcsolódik mindkettő. Természetesen a Ruiz elleni vereség volt a mélypont, a decemberi visszavágó pedig, ahol visszaszerezte az öveit a jelenlegi csúcspont.

Az eddigi kedvence meccse a Wladimir Klitschko elleni meccs 2017-ben, a kedvenc helyszíne pedig a Wembley Stadion.

Komment