Deontay Wilder – Luis Ortiz összecsapás március 3-án

A meghiúsult novemberi meccs után végre szorítóba léphet a nehézsúly két veretlen bajnoka Deontay „Bronz Bombázó” Wilder (39 – 0, 38 KO) és Luis „King Kong” Ortiz (28 – 0, 24 KO). Mint ismeretes a novemberi meccset Ortiz pozitív drogtesztje miatt mondták le. Egy olyan készítmény nyomait találták a vérében, ami magas vérnyomás elleni szerekben is megtalálható, ugyanakkor teljesítményfokozó szerek elfedésére is szolgálhat. Az eddigi információk szerint most már tényleg összecsap a két bunyós, méghozzá március 3-án, a New York-i Barclays Centerben.

Wilder a WBC jelenlegi nehézsúlyú bajnoka magabiztosan áll a meccs elébe.  Elmondta, hogy sajnálta, hogy novemberben meghiúsult a mérkőzés. (Novemberben Wilder Bermane Stiverne ellen lépett szorítóba, akit le is győzött.) Wilder elmondta, hogy amit Stiverne kapott tőle azt Ortiznak kellett volna és készen áll, hogy most Ortizzal is leszámoljon. „Nincs olyan ember aki legyőzhetne. Nem érdekel ki az. Nem érdekel a karrierje. Nem számít, hogy hívják.”. Végső célja, hogy ő a legyen a nehézsúly vitathatatlan bajnoka, de ehhez előbb túl kell jutnia Ortizon. Wilder reméli, hogy a következő ellenfele már Anthony Joshua lehet.

Ortiz sokkal visszafogottabban, de magabiztosan nyilatkozta, hogy Wilder eddigi ellenfelei nem voltak megfelelőek, úgy véli, hogy ő megtalálja a bajnok gyenge pontjait. „Wilder túl sokat dumál. A ringben kell helyt állnia. Azt mondja, hogy megöli King Kong-ot. Hogy kiüt engem. Kíváncsi leszek rá. Én nem vagyok olyan, mint azok a srácok, akikkel eddig bunyózott. Én igazi harcos vagyok. Kemény tapasztalattal, már tíz éves korom óta bunyózok. Nem tud megfélemlíteni, csak megnevetett.”

Komment

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.