Moszkvában lehet a Mayweather – Nurmagomedov meccs?

Az elmúlt héten mi is beszámoltunk róla, hogy a UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov kihívta egy bokszmeccsre a bokszlegenda Floyd Mayweather Jr.-t. Ezt az első híreknél még csak viccnek gondoltuk, de úgy tűnik, még ha annak is indult mára már komollyá vált. A kihívásnak áll elébe Mayweather, és most már ott tartunk, hogy a helyszínért megy a lobbizás.

A napokban megjelent egy plakát, ami tényként kezelte, hogy jövő év május 4-én lesz a mérkőzés Groznij-ban, Csecsenföldön. Erről kiderült, hogy csak egy fake news volt, mondjuk elég nehezen lehetne elhinni, hogy Mayweather Csecsenföldre menne bunyózni. Ugyanakkor annyira mégsem állt messze a valóságtól a plakát, mert Nurmagomedov már moszkvai helyszínről beszél. Nurmagomedov tegnap találkozott az Orosz Ökölvívó Szövetség főtitkárával, Umar Kremlev-val, hogy a moszkvai Luzsnyiki Stadionban tartsák a meccset.

„A Mayweather elleni küzdelemről beszélgettünk. Azt szeretnénk, ha Moszkvában, a legendás Luzsnyiki Stadionban lenne a mérkőzés. Biztosak vagyunk benne, hogy 100 000 néző gyűlne össze a helyszínen és világrekordot döntene a fizetős közvetítés. És ami a legfontosabb, hogy apám is a sarokban lehetne mellettem, Moszkvába nincs szüksége vízumra.”

Nurmagomedov részéről érthető, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt szeretne ringbe lépni Mayweather ellen. Ha már egy új terepre merészkedik legalább a hazai környezet segítheti őt, és ami a számára a legfontosabb lehet, az hogy az édesapja, aki az edzője is mellette lehetne. Emellett pedig az orosz lobbi erejét se felejtsük el, hisz Kremlev-nak sikerült azt is elérnie, hogy az eredeti helyszínnel ellentétben Moszkvában tartották a WBSS cirkálósúlyú döntőjét júliusban.

Mayweather-nek egyáltalán nem tetszik az ötlet, hogy Oroszországban tartsák a meccset, „Money” 2006 óta nem lépett szorítóba máshol csakis Las Vegas-ban és most is ezt tervezi. Mayweather elmondta, hogy ő az „A-oldal” ebben a küzdelemben és ő az aki diktálhatja a feltételeket, nem mellesleg 9 számjegyű garantált összegű „fizetést” ígért Nurmagomedov-nak a meccsért. Ennyi pénzért mondjuk diktálhatja is a feltételeket.

Ugyanakkor érdemes azt is figyelembe venni, hogy a 100 000 fős helyszíni néző szám plusz a kelet-európai piac is jelentős összegű bevételt hozhat. Kérdés, hogy az amerikai nézők mennyire kíváncsiak még egy újabb Mayweather VS MMA-s harcos majdnem bokszmeccsre??? Elképzelhető, hogy Oroszországban nagyobb érdeklődés lenne, mint az USA-ban.

Komment