Április 28.: magyar meccsek itthon és a nagyvilágban

Magyar ökölvívóink ezen a hétvégén is több helyszínen méretik meg magukat. A fiatal Lepsényi Zoltán (1-1; 1 KO) Belgiumban lép ringbe szombaton, ellenfele a belga Amaury Massenaux (1-0-1; 1 KO) lesz. Mindkét bunyósnak ez lesz még csak a harmadik profi mérkőzése, és egy négy menetre kiírt nagyváltósúlyú mérkőzésen találkoznak.

A németországi Offenburgban két magyar bunyós is bizonyíthat. Az Arthur Abraham nevével fémjelzett gálán lép kötelek közé Szabó Zoltán (21-11; 9 KO), ellenfele az örmény származású svájci Andranik Hakobyan (10-0-1; 5 KO) lesz. Egy hat menetre kiírt kisváltósúlyú mérkőzésen méri össze tudását a kisváltósúlyú magyar- és a kisváltósúlyú svájci bajnok. Szintén ezen a gálán bunyózik majd Eszenyi Norbert (6-3; (4 KO) is, ellenfele egy most debütáló szír bunyós, Abdulwahab Al Shawa lesz, ami négy menetre van kiírva nagypehelysúlyban.

Szintén Németországban, Kemptenben is lesz magyar érdekeltségű mérkőzés. Zeller István (38-19; 12 KO) a német Granit Stein-nel (10-0-1; 7 KO) mérkőzik meg egy hat menetes félnehézsúlyú mérkőzésen. Orlik Péter (23-22-1; 3 KO) pedig Mert Yildirim (3-0; 2 KO) ellen áll ki egy négy menetes nagyközépsúlyú meccsen.

A cirkálósúlyú Kun István (6-8-1; 4 KO) Olaszországban küzdhet meg az olasz Giuseppe Claudio Squeo-val (1-0). Az olasz bunyósnak ez még csak a második mérkőzése lesz a profik között.

Nemcsak külföldön, itthon is lesznek magyar meccsek. Szombaton a Feja Gym által szervezett profi ökölvívó gála meccseit tekinthetik meg, akik ellátogatnak Szolnokra, a Széchenyi István Iskola Tornatermébe. A gálán lesznek címmérkőzések is magyar és külföldi résztvevőkkel. Az angol Prince Patel (12-0-1; 9 KO) ellenfele a grúziai Mishiko Shubitidze (20-10-3; 8 KO), a két bunyós a megüresedett WBO harmatsúlyú Európa-bajnoki övért fog megküzdeni. Szintén Európa-bajnoki övért fog ringbe lépni két magyar bunyós, Nagy Krisztián (5-1; 4 KO) és Máté Ádám (25-12; 18 KO) a Royal Boxing Organization kisváltósúlyú Európa-bajnoki övéért küzd meg.

Rajtuk kívül ringbe lép még Bajzáth Tamás (nehézsúly), Kalderás Zoltán (cirkálósúly) és Krämer Péter (középsúly) is.

Komment