Anthony Joshua már egy harmadik Ruiz elleni meccsről beszél

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Még nem is volt meg a visszavágó Anthony Joshua (22-1; 21 KO) és Andy Ruiz Jr. (33-1; 22 KO) között, de Joshua máris egy harmadik meccsről beszél. Mint ismeretes Ruiz június 1-jén megverte őt és elvette IBO/IBF/WBO/WBA Super világbajnoki címeit. AJ pedig élt az azonnali visszavágási záradékkal. A visszavágó helyszíne sokáig vitatéma volt, de végül egy „semleges” helyszínben egyeztek meg, így lesz most szombaton Szaúd-Arábiában az újabb meccs. Kétségkívül az idei év legnagyobb szenzációja volt Ruiz győzelme és a visszavágót az egész világ várja. A helyszínen 15 000 néző tudja megnézni a meccset, de világszerte közvetíteni fogják a tévében és nem lenne meglepő, ha nézettségi rekordot döntene.

Tegnap a meccset megelőző nyilvános edzést is megtartották, ahol Joshua azt nyilatkozta, hogy szinte biztos benne, hogy a visszavágó eredményétől függetlenül lesz harmadik meccs kettejük között. Bár a szerződésükben nincs kikötés egy újabb visszavágóra, de Joshua szerint a nézők kíváncsiak lennének egy harmadik összecsapásra is közöttük. Kettejük stílusa tökéletesen alkalmas arra, hogy egy izgalmas, látványos meccset nyújtsanak a közönségnek. Így volt ez júniusban és szerinte így lesz szombaton is. Az ő harcukban benne van minden, amire a nézők vágynak: vér, verejték, izgalom és kiütés.

Nyilván egy harmadik meccs létjogosultságát csak a visszavágó után lehet megmondani. Ha Joshua nyer, akkor nagyobb rá az esély, de ha ismét Ruiz nyer, akkor nem sok értelme van. Főleg, ha esetleg megint kiüti a mexikói AJ-t. A visszavágó győztese egyébként is elég elfoglalt lesz 2020-ban, ha meg akarja tartani az összes övét. Mert az IBF és a WBO is elrendelte a kötelező címvédést. Emellé a két meccs mellé még egy harmadik nehezen férne bele, a szervezetek pedig biztos nem várnak tovább. Így, ha lesz is harmadik meccs, nem azonnal.

Komment