Shannon Briggs is visszatér?!

Shannon Briggs nehézsúlyú ökölvívó.
Fotó: Shannon Briggs – PuzzlePix Fotóügynökség

Az egykori nehézsúlyú WBO világbajnok Shannon Briggs (60-6-1; 53 KO) újabb visszatérést tervez. A 47 éves bunyós lassan három éve, hogy utoljára szorítóba lépett, most mégis a visszatérésen gondolkodik. Briggs 1992-ben állt profinak és 68 mérkőzésen van túl. Ebből 60-at nyert meg és 53-at kiütéssel (6 vereség, 1 döntetlen és 1 eredményt töröltek utólag pozitív doppingteszt miatt).

Már korábban is lehetett olvasni Briggs visszatéréséről, nem is egyszer, de végül mindig meghiúsult. Legutóbb például 2017-ben volt róla szó, hogy Fres Oquendo ellen bunyózik, de elhasalt egy doppingteszten, már nem is az első alkalommal. Akkor hat hónapos eltiltást kapott.

Most konkrét dátumot is mondott, június 15-én szeretne szorítóba lépni, de a helyszínt és az ellenfelet még nem nevezte meg. Briggs-nek egyelőre még az engedélye sincs meg és nála elég kérdőjeles, hogy megkapja-e, mert ahogy írtuk már nem egyszer bukott le tiltott szerek használata miatt.

Briggs nagyon lelkes, azt mondja, hogy a bokszvilágnak szüksége van rá, hogy visszatérjen. Tudja, hogy sokan nem akarják, hogy újra szorítóba lépjen. Például Eddie Hearn sem, mert még mindig veszélyes bunyós és féltik tőle a bajnokokat.

Komment