Pacquiao: „Semmi személyes, de ki akarom ütni Broner-t!”

Fotó: Manny Pacquiao – Adrien Broner – PuzzlePix Fotóügynökség

A WBA (rendes) váltósúlyú világbajnok Manny Pacquiao (60-7-2; 39 KO) – aki nem mellesleg nyolc súlycsoportban is világbajnoki címig jutott már – január 19-én Adrien Broner-rel (33-3-1; 24 KO) néz majd szembe Las Vegasban. Pacquiao jelenleg az utolsó simításokat végzi a felkészülésében és úgy érzi nagyon jó formában van, fizikálisan és mentálisan egyaránt. Régi-új edzője Freddie Roach is nagyon elégedett Manny-vel. Szokás szerint nagyon komolyan vette az edzőtábort, még az ünnepek alatt is keményen edzett, amíg Broner a kaliforniai rendőrség vendégszeretetét élvezte (igaz csak pár órára).

Pacquiao nagyon magabiztos és bízik benne, hogy ő lesz az első bunyós, aki kiüti majd Broner-t. Broner karrierje során három vereséget szenvedett, de kiütéssel még senki nem tudta megverni, az álla az egyik erőssége. Pac Man elmondta, hogy semmi személyes indíttatása nincs, hogy kiüsse az amerikai bunyóst. Egész egyszerűen csak már elfelejtette, hogy milyen jó érzés kiütéssel győzni, amíg a tavaly nyári Matthysse elleni győzelme újból eszébe nem juttatta. Tavaly júliusban a hetedik menetben ütötte ki az argentin bunyóst és ezzel elvette tőle a WBA övet, előtte pedig utoljára 2009-ben Miguel Cotto ellen győzött kiütéssel. Nagyon jó érzés volt idő előtt befejezni a Matthysse elleni meccset, ez még talán plusz löketet is adott számára, hogy még ne fejezze be a pályafutását.

„Nem jósolgatok, de az a célom, hogy kiüssem Broner-t. A kiütésre hajtok Broner ellen. Maximalizálni kell a lehetőségeket. El is felejtettem már, hogy milyen jó érzés kiütéssel nyerni, amíg a nyáron meg nem állítottam Matthysse-t a WBA övért. Nagyszerű érzés volt, hogy így nyertem és a rajongók is szerették, miért ne próbálnám meg megint? Nincs semmilyen személyes problémám Broner-rel. Ez a harc szigorúan csak üzlet. Ő szórakoztató személyiség, megnevettet. Tudja, hogy kell eladnia magát és a meccset.”

Roach szerint is ki fogja ütni Manny Broner-t. A legendás edző ugyan dicsérte a négy súlycsoportban világbajnoki címet szerző amerikait, de szerinte nem találkozott még olyan bunyóssal, mint Manny. „Broner mentálisan négy menet alatt elfárad majd, fizikálisan pedig hat menet alatt megeszi Manny.”

Komment