Mike Tyson: „Ha most lennék 20 éves megverném az összes jelenlegi bajnokot!”

Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Tyson nem igazán szereti ezeket az összehasonlításokat a régi idő bunyósai és a jelenlegi bunyósok között. Például azzal sem értett egyet, hogy ő megtudta volna verni Muhammad Ali-t, ha mindketten fénykorukban harcolnak egymással. Néha azonban kivételt tesz és válaszolt egy rajongó kérdésére.

Élő YouTube chaten kérdezte még tavaly októberben egy rajongó, hogyha most lenne 20 éves, akkor tudná-e egyesíteni a világbajnoki címeket a mostani bajnokok ellen?

„Figyelj, ha azt kérdezed tőlem, hogyha most lennék 20 éves akkor igen, semmi kétség! Ők nagyon jó harcosok és tisztelem a képességeiket, nagyon kemény lett volna velük harcolnom.” – válaszolta Tyson.

Arra pedig, hogy kit lenne a legnehezebb legyőzni mondjuk Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr., Deontay Wilder vagy Tyson Fury közül. Arra Anthony Joshua-t válaszolta. Tyson szerint Joshua-ban minden meg van, ami egy bokszolóban meg kell legyen, de még mindig nem mutatott meg mindent, amit tud, még bőven van benne potenciál.

Mike Tyson mindössze 20 éves, 4 hónapos és 22 napos volt, amikor a WBC nehézsúlyú világbajnoka lett, majd egy évvel később már a súlycsoport vitathatatlan bajnoka volt. A 20-as évei elején verhetetlen volt, zsinórban 37 meccset nyert a James Douglas elleni vereségéig.

Komment