Carl Froch kihívta Joe Calzaghe-t, aki csak nevet rajta

Fotó: Carl Froch – PuzzlePix Fotóügynökség

Profi pályafutásuk során sosem nézett szembe egymással Carl Froch és Joe Calzaghe, bár Froch nagyon szerette volna és ezt most pótolná. A 42 éves „Kobra” kihívta a 48 éves „Wales büszkeségét”, hogy sok év szünet után ismét kesztyűt húzzanak. Froch azután lett a WBC nagyközépsúlyú világbajnoka, hogy Calzaghe visszaadta az övét, a megüresedett övet szerezte meg Froch.  

Calzaghe veretlenül vonult vissza 2008-ban miután csak azért felment félnehézsúlyba, hogy két legendát, Bernard Hopkins-t és Roy Jones Jr-t is megverje. Froch pedig 2014-ben fejezte be aktív pályafutását a WBA (Super) és az IBF nagyközépsúlyú világbajnokaként. Froch-ot időnként elkapja a nosztalgia és eszébe jut, hogy jó lenne ismét szorítóba lépni most épp Calzaghe-t találta meg ezzel. De Calzaghe csak nevet rajta és egyértelművé tette, hogy ez soha nem fog megtörténni.

„Ez örültség, annyi év után még mindig ott vagyok a fejében. Én mindent elértem a bokszban, amit csak lehetett. Tudom mit szeretne, de nem fordítok túl sok figyelmet arra, amit mond. 48 éves vagyok, 10 éve nyugdíjas, elégedett vagyok a karrieremmel. Amikor a csúcson voltam túl gyors és túl éles voltam hozzá képest. Úgy gondolom, hogy legyőztem mindenkit nagyközépsúlyban.” – mondta Calzaghe a kihívásról.

Froch szerint azonban csak fél Calzaghe, mert tudja, hogy kikapna, mert ő még mindig jó formában van rendszeresen edz.

Komment