Matthysse már úton van Kuala Lumpurba

Fotó: Lucas Martin Matthysse – Europress Fotóügynökség

Úgy tűnik minden akadály elhárult a Matthysse – Pacquiao meccs elől és biztos, hogy össze csap a két bunyós július 15-én Malajziában. Korábban már változtattak a dátumon, majd pár hete felmerült, hogy anyagi gondok adódtak és lehet, hogy mégsem jön össze a meccs. Eredetileg pay-per-view közvetítés lett volna az ESPN-n majd megváltoztatták sima ESPN közvetítésre, így azért jócskán megcsappan a várható bevétel. Pontos részleteket nem árultak el, de felmerült, hogy akár el is marad a meccs. Tegnap azonban Eric Gomez, a Golden Boy Promotions elnöke bejelentette, hogy minden rendben van és Matthysse kedden már repül is Kuala Lumpurba.

Az argentin Lucas Martin Matthysse (39-4; 36 KO) és a filippínó legenda, Manny Pacquiao (59-7-2; 38 KO) a WBA „rendes” váltósúlyú világbajnoki övéért szállnak ringbe Malajziában. A WBA övét jelenleg Matthysse birtokolja, aki idén januárban szerezte meg a megüresedett övet Tewa Kiram legyőzésével. Győzelmét követően hívta ki Matthysse Pacquiao-t, aki el is vállalta a mérkőzést azzal a feltétellel, hogy Malajziában legyen a meccs. Ezért fordulhat elő, hogy címvédőként mégis Matthysse utazik „idegen terepre”. A két veterán bunyós összecsapása kapcsán mindig volt miről írnia a sajtónak, például Pacquiao és Bob Arum kapcsolatáról. Egyes források szerint érvényes szerződése van még a fülöp-szigeteki bunyósnak a Top Rank-el, viszont a gála szervezésében a Top Rank nem vállal szerepet. Azt a Matthysse-t képviselő Golden Boy Promotions és Pacquiao saját promóciós cége az MP Promotions vállalta magára. A másik fő téma Pacquiao edző váltása volt. Pacquiao 16 év közös munka után szakította meg a kapcsolatot a szintén legendás Freddie Roach-al, aki nyíltan vállalta, hogy le akarta beszélni Pac Man-t a Matthysse elleni meccsről. Roach azt javasolta Pacquiao-nak, hogy ezentúl foglalkozzon inkább a politikával és ne erőltesse tovább a bunyót.

Pacquiao egy évvel ezelőtt lépett utoljára ringbe, akkor az ausztrál Jeff Horntól szenvedett pontozásos vereséget és veszítette el WBO váltósúlyú világbajnoki övét. Miután Freddie Roach-al szét váltak útjaik korábbi segédedzője és legjobb barátja, Buboy Fernandez vezetésével kezdte meg felkészülését. Fernandez szerint Pac Man már 95%-ban készen áll a mérkőzésre. Pacquiao is azt nyilatkozta, hogy a teste és az elméje is kész Matthysse ellen.

Komment