Amir Khan nagy ellenfelekre vágyik: Pacquiaora, Thurmanre vagy a Spence – Porter meccs győztesére

Fotó: Amir Khan – PuzzlePix Fotóügynökség

Úgy tűnik Amir Khan-nak bilibe lóg a keze, mert elég érdekes elképzelései vannak, hogy kik ellen bunyózna szívesen november 8-án. Nemrég azzal harsogta tele az angol sajtót, hogy aláírt szerződése van egy Manny Pacquiao elleni meccsre, november 8-ra Szaúd-Arábiába. De ezt Pacquiao menedzsmentje azonnal cáfolta, majd Khan közölte, hogy félre tájékoztatták, de nem baj, ha nem Pacquiao, akkor lesz más. Meg is nevezte, hogy kik ellen szeretne bunyózni: Garcia, Thurman vagy a Spence-Porter meccs győztese.

Khan (34-5; 21 KO) úgy véli még mindig a váltósúly élvonalában van és az élvonalból szeretne ellenfelet magának a következő meccsére. Elsődleges célpontja Manny Pacquiao, még mindig őt szeretné a leginkább. Valószínűleg ez a bunyó érné a legtöbb pénzt a Közel-Keleten, de lehetne egy Danny Garcia elleni visszavágó vagy Keith Thurman vagy akár az Errol Spence Jr. – Shawn Porter meccs győztese, aki az IBF és a WBC váltósúlyú világbajnoka lehet. Reméli, hogy a következő pár hétben kiderül ki lesz a következő.

Khan elképzelése szép és jó, de elég kicsi az esély rá, hogy ezek a bunyósok vele akarnának küzdeni, esetleg talán Danny Garcia, de még rá is kicsi az esély. Keith Thurman egy Pacquiao elleni visszavágót szeretne, de előtte beleférhetne egy Khan meccs. Spence és Porter szeptember 28-án bunyóznak egymás ellen és teljesen kizárt, hogy másfél héttel később bármelyikük is kiállna Khan-nal. Ezt valószínűleg nem gondolta végig Khan. Nem is a dátum a lényeg, inkább az, hogy ezeknek a bunyósoknak, akiket felsorolt semmi érdeke, maximum anyagi, hogy Khan ellen küzdjenek. A karrierjük szempontjából semmi hasznot nem hozna nekik, ha megvernék a közismerten „üvegállú” Khan-t, aki a Canelo elleni veresége óta nem tud felmutatni egyetlen egy győzelmet sem magasan rangsorolt ellenfél ellen.

A legjobb választás Khan-nak talán egy Kell Brook elleni meccs lenne, de ez elől valahogy mindig óckodik a pakisztáni származású bunyós. Szerinte a bokszrajongók már amúgysem kíváncsiak erre a csatára.

Komment