Adonis Stevenson igazi Superman, egyre jobban van

Fotó: Adonis Stevenson – PuzzlePix Fotóügynökség

Nagyszerű hírrel kezdődik az év. A korábbi félnehézsúlyú világbajnok Adonis „Superman” Stevenson felébredt a kómából és napról napra jobban van. Stevenson tavaly december 1-jén csapott össze az ukrán Oleksandr Gvozdyk-kal, hogy megvédje WBC félnehézsúlyú övét, amit már 2013 óta birtokolt. Stevenson kiütéses vereséget szenvedett a 11. menetben. A kiütés előtt jó pár fejre mért ütést beszedett a kanadai bunyós, aminek sajnos meg lett a következménye. Már az első hírek is arról szóltak, hogy Stevenson-t kórházba kellett szállítani megfigyelésre, majd promótere az egyik közösségi oldalon jelentette be, hogy sajnos komoly a baj, kritikus állapotban az intenzív osztályon ápolják a bunyóst. Mesterséges kómában tartották és bár az orvosok optimistán nyilatkoztak Stevenson felépüléséről, azt nem tudták előre megmondani, hogy lesz-e tartós károsodása és milyen mértékű.

A legfrissebb hírek szerint azonban Stevenson felébredt a kómából és bár még nagyon hosszú út áll előtte, de nagyon jók az esélyei, hogy teljes életet éljen. Természetesen a ringbe már soha nem fog visszatérni, de most nem is ez a legfontosabb. Stevenson menyasszonya már a két ünnep között bejelentette, hogy a bunyós felébredt a kómából és jól reagál. Azóta a testvére is nyilatkozott Stevenson állapotáról és állítólag már nincs szüksége mesterséges lélegeztetésre, tudja mozgatni a végtagjait és fel is tud ülni. Bár még minden mozdulat komoly erőfeszítésbe kerül számára, de nagyon jó úton halad. Testvére szerint nagyon sokat számít, hogy profi sportoló ez megkönnyíti a felépülését. Azt még nem lehet tudni, hogy lesz-e maradandó károsodása, de azt ki lehet jelenteni, hogy elindult a gyógyulás útján.

Menyasszonya és testvére is megköszönte azt a rengeteg szeretetet és támogatást, amit az elmúlt egy hónapban kaptak. Már megmutatták Stevenson-nak azt a videót, amiben ökölvívók üzennek neki, hogy tartson ki és Stevenson nagyon örült neki, még mosolygott is. Továbbra is kérnek mindenkit, hogy ne zargassák őket, valószínűleg időnként beszámolnak majd Stevenson állapotáról, de szeretnék a sajtót távol tartani.

Komment