Roy Jones Jr. szerint kellene még pár meccs Joshua-nak mielőtt szembe néz Wilder-el

Roy Jones Jr. – Europress Fotóügynökség

A korábbi világbajnok Roy Jones Jr. szívesen látná egy címegyesítő mérkőzésen Anthony Joshua-t és Deontay Wilder-t, de még nem most. Szerinte Joshua-nak kellene még 1-2 meccs, hogy tapasztalatot gyűjtsön, mielőtt kiáll a WBC nehézsúlyú világbajnok Wilder (40-0; 39 KO) ellen. A 2012-es olimpiai aranyérmes Joshua (21-0; 20 KO) jelenleg az IBF, IBO, WBA és WBO nehézsúlyú világbajnoka és már csak a WBC cím hiányzik számára, hogy a nehézsúly vitathatatlan bajnoka legyen. Jones elmondta, hogy természetesen szeretné látni Joshua-t Wilder ellen, de szerinte kell még 1-2 előkészítő küzdelem. Szerinte Joshua meccsről meccsre jobb lesz és szeretné, ha a Joshua a legjobb lenne, amikor kiáll az amerikai ellen. Jones szerint Wilder most van a csúcson és az lenne a legjobb, ha mindkét bunyós a csúcson lenne, amikor összecsapnak.

Már egy ideje húzódnak a tárgyalások a két fél között, de még egyelőre nem sikerült megegyezniük a részletekben, sem az anyagiakban, sem a helyszínben. Jones a helyszín kapcsán elmondta, hogy ott kell megtartani, ahol nagyobb az érdeklődés. Amíg az USA-ban 5 – 10 ezer ember előtt lépnek ringbe, addig Angliában 80 – 90 000 fő is kíváncsi egy-egy nagyobb gálára, így szerinte egyértelmű a válasz a helyszín kapcsán, Joshua inkább maradjon Angliában.

Roy Jones Jr. véleményére érdemes adni, közel 30 éves tapasztalat van a háta mögött. Jones négy különböző súlycsoportban volt világbajnok, 75 mérkőzéséből 66-ot megnyert, ráadásul 47-et kiütéssel. Jones idén februárban lépett utoljára ringbe és győzelemmel búcsúzott nagyszerű profi karrierjétől, azóta kommentátorként és promóterként vesz részt az ökölvívásban.

Komment