Holyfield szerint Usyk-nak nehezebb dolga lesz nehézsúlyban, mint neki volt

Evander Holyfields
Fotó: Evander Holyfield – PuzzlePix Fotóügynökség

Az ukrán Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO) azok után, hogy cirkálósúlyban megszerezte mind a négy nagy szervezet világbajnoki övét és ő lett a vitathatatlan bajnok ugyanezt tervezi nehézsúlyban is. Azt már lehet tudni, hogy május 18-án fog debütálni Usyk a királykategóriában, de az ellenfelét még nem nevezték meg. Ennek kapcsán nyilatkozott róla ismét a legendás Evander Holyfield, aki mindmáig az egyetlen bunyós, aki a cirkálósúly után nehézsúlyban is vitathatatlan bajnok tudott lenni.

Usyk-ot és Holyfield-et rendszeresen hasonlítgatják egymáshoz, mióta Usyk bejelentette, hogy nehézsúlyban is a csúcsra szeretne jutni. Holyfield korábban elmondta, hogy nem sok értelme van hasonlítgatni őket egymáshoz, mindketten a saját korszakuk legjobbjai. Most azonban azt is hozzátette, hogy Usyk-nak nehezebb dolga lesz, mint neki volt annak idején, mert amikor ő küzdött nehézsúlyban még nem voltak ennyire nagyok a nehézsúlyúak.

„Usyk nagyon jó bunyós, nagyszerű képességei vannak és balkezes, de a nehézsúlyú bunyósok ma nagyobbak. Úgy vélem nehéz dolga lesz. Usyk-nak több, mint két méteres srácok ellen kell küzdenie. Az én időmben nagyok voltak a nehézsúlyúak, de nem tudtak úgy „ugrálni”, mint én. De ez attól is függ, hogy ki ellen kell majd küzdenie Usyk-nak, fel kell készüljön mindenre. Nem lesz könnyű neki, de egy nehézsúlyú világbajnoknak sosem könnyű.”

Komment