Heti összefoglaló: Április 23-29.

Fotó: Europress Fotóügynükség

Jermall Charlo április 21-én két menetes gyors győzelmet aratott Hugo Centeno Jr. felett, ezzel megszerezte a WBC középsúlyú interim övét és a kötelező kihívói pozíciót is. Charlo győzelmét követően azonnal kihívást intézett Golovkin felé, aki jelenleg a WBC világbajnoka. Charlo-nak sorszámot kell húznia és egy jó hosszú sorba beállni, ha meg akar küzdeni Golovkinnal. Golovkin legközelebb május 5-én lép szorítóba Martirosyan ellen, de még az idei évben tervbe van a Canelo elleni meccs is. Ugyanakkor az IBF is szorongatja Golovkint, hogy küzdjön meg Derevyanchenko-val és a WBA-nál a hétvégén dől el, hogy ki a listavezető, Daniel Jacobs vagy Maciej Sulecki? A három szervezetnek kell majd egymással egyeztetni, hogy felállítsák a sorrendet. Golovkin is reagált Charlo kihívására, ő benne lenne a találkozóban, de minden a májusi meccsén (na meg a WBC, WBA, IBF döntésén) múlik.

Keith Thurman (28-0; 22 KO) tavaly márciusban szerezte meg a WBC váltósúlyú világbajnoki övét és a WBA váltósúlyú Super övét, miután pontozással legyőzte Danny Garciát (34-1; 20 KO). Thurman azóta sérülés miatt nem is tudott ringbe lépni. A könyökét megműtötték és úgy volt, hogy május 19-én végre újból ringbe lép, de egy újabb sérülés megakadályozta. Most úgy döntött, hogy visszaadja a WBC övét. A döntése miatt a WBC elrendelt egy Danny Garcia – Shawn Porter (28-2-1; 17 KO) összecsapást a megüresedett övért, a későbbiekben pedig Thurman megküzdhetne a győztessel.

David Price (22-5; 18 KO) készen áll, hogy újra ringbe lépjen, lekötött mérkőzése van július 27-re. A március 31-i, Alexander Povetkin elleni durva KO-s veresége után sokan azt gondolták, hogy ideje lenne felhagynia az ökölvívással. Ennek ellenére Price nem vonul vissza, sőt új célokat tűzött ki maga elé. Azt még nem jelentették be, hogy ki lesz az ellenfele júliusban, de korábban Price azt nyilatkozta, hogy szívesen megküzdene Agit Kabayel-el (18-0; 13 KO). A német Kabayel jelenleg az EBU nehézsúlyú Európa-bajnoka.

A WBC elrendelte a kubai Luis Ortiz (28-1; 24 KO) és az angol Dillian Whyte (23-1; 17 KO) összecsapását. A két nehézsúlyú bunyós egy eliminátori meccsen csapnának össze, hogy eldöntsék ki lehet Wilder kihívója. Eddie Hearn, Whyte promótere nagyon nem boldog a WBC bejelentésétől. Jelenleg Whyte a WBC nehézsúlyú Silver övének tulajdonosa és Hearn nem érti, hogy miért kéne az angolnak még egy eliminátori meccs ehhez. Ráadásul a WBC közleménye szerint, a győztes csak a második kihívó lenne, mert a WBC Dominic Breazeale-t tartja a kihívónak. Hearn elmondta, hogy korábban amikor beszélt a WBC vezetőjével, Maurizio Sulaiman-nal erről szó sem volt, ha ezt tudja akkor más irányba tereli Whyte karrierjét. Hearn szerint a Silver öv tulajdonosa a kötelező kihívó és igazságtalannak tartja, hogy Whyte átugrásával hoznák pozícióba Breazeale-t

Komment