Liam Smith nem hisz Canelo ártatlanságában

Liam Smith nagyváltósúlyú ökölvívó még 2016-ban kapott ki Canelo-tól kiütéssel. Most ő is megszólalt a Canelo-t övező doppingbotrány kapcsán. Arról már korábban beszámoltunk, hogy Saul „Canelo” Alvarez szervezetében egy ellenőrzés során Clenbuterol nyomait találták, azonban ezek az eredmények még határértéken belül voltak. Canelo menedzsmentje akkor a mexikói marhahússal magyarázta az eredményt, Smith azonban ezt nem hiszi el. Szerinte nem számít, hogy Canelo hány alkalommal produkál negatív eredményt, a rajongók már soha nem fogják elfelejteni, hogy a múlt hónapban kétszer is pozitív eredményt mutatott a teszt. Korábban már több mexikói bokszoló is a marhahússal magyarázta a pozitív eredményt és Smith szerint Canelo ezt használja ki, hogy védje magát.

 „Függetlenül attól, hogy kikaptam tőle, én rajongó vagyok. Szerintem ő egy nagyszerű harcos, nem kellene ilyet csinálnia. A képességeit illetően ő az egyik legjobb, és úgy vélem, hogy tönkretette a hírnevét. Még ha tisztázza is magát, az embereknek megmarad a negatív véleménye a helyzetről.”

Az angol Smith megkérdőjelezte Canelo fizikumának változásait is. Smith ellen 2016-ban nagyváltósúlyban küzdött, majd 8 hónappal később két súlycsoportot fellépve már nagyközépsúlyban bunyózott Julio Cesar Chavez Jr. ellen. Négy hónapra rá, egy súlycsoportot visszalépve, Golovkin ellen viszont már középsúlyban bokszolt. „Nézd meg a testét az ellenem való küzdelem és a Golovkin elleni meccs között. Amennyit a teste, a formája változott 12-14 hónap alatt, az hihetetlen. Én személy szerint úgy gondolom, hogy megbukott (a doppingteszten).” Smith azt is elmondta, hogy egy ilyen nagy kaliberű sportoló mint Canelo, nem teheti meg hogy kockáztasson. Ha korábban már többen megbuktak az állítólagos marhahús miatt, akkor miért nem figyeltek oda jobban. Nem kellene magát ilyen helyzetbe hoznia a mexikóinak. Nem kizárt, hogy Liam Smith megjegyzései mögött a korábbi vereség miatti sértettség áll, ugyanakkor többen is osztják a véleményét.

Komment