Browne véres csatában verte Badou Jack-et

Fotó: Badou Jack – PuzzlePix Fotóügynökség

Szintén a szombat esti, magyar idő szerint vasárnap reggeli Las Vegas-i gálán lépett szorítóba az amerikai Marcus Browne (23-0; 16 1KO) és a svéd Badou Jack (22-2-3; 13 KO) egy 12 menetes félnehézsúlyú mérkőzésen. A meccs tétje a WBA interim félnehézsúlyú címe valamint a WBC kötelező kihívói pozíciója volt.

Badou Jack tavaly májusban már küzdött az akkori WBC félnehézsúlyú világbajnok Adonis Stevenson ellen a WBC övért, de az a meccs döntetlennel végződött. Marcus Browne pedig tavaly Sergey Kovalev ellen küzdhetett volna, de rendőrségi ügyei miatt végül nem őt választották ellenfélnek és így lett helyette Eleider Alvarez Kovalev kihívója, aki el is vette WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét. A mostani győztes vagyis Marcus Browne már egy világbajnoki címmeccs kapujába lépett.

A meccset egyhangú pontozással (117-110, 116-111, 119-108) és nagyon jó bunyóval Marcus Browne nyerte. Ráadásul Jack homloka egy fejelés következtében nagyon csúnyán felrepedt a hetedik menetben és a meccs végére már minden tiszta vér volt. Browne már a fejelés előtt is egyértelműen vezetett és úgyis nagy fölénnyel győzött, hogy még egy pontot is levontak tőle.

 

Komment